top of page

Voor een meer gedetailleerd bovenaanzicht van de woonwijk kan je inzoomen op de onderste afbeelding, door te klikken op de +-knop. 

Als je virtueel wil 'rondwandelen' in de wijk dien je het oranje mannetje te slepen naar de gewenste plaats.

 

Diest

 

 

 

 

VOORSTELLING

 

De eerste stappen in de verwezelijking van een 24/24u-permanentiecluster in Diest werden in 1992 gezet, samen met de sociale huisvestingsmaatschappij Diest Uitbreiding en enkele kandidaat-bewoners. Op 25 maart 1997 kreeg ADO Icarus een voorlopige erkenning voor ondersteuning van zeven personen met een lichamelijke beperking. Later werd die erkenning uitgebreid naar twaalf plaatsen.  

 

Van 1997 tot augustus 2014 was de cluster van Diest ondergebracht in een aantal woningen en appartementen van de wijk Speelhof. Al deze ADL-woningen waren eigenlijk maar minimaal aangepast en dus niet geschikt voor mensen met ernstige mobiliteitsproblemen.

 

In augustus 2014 hebben de gebruikers en het personeel van de dienst voor zelfstandig wonen in Diest hun intrek genomen in de nieuwe woonwijk Bergveld ten Ren. In deze wijk zijn volledig aangepaste woningen en een ADL-centrum met vergaderruimte ingeplant. 

 

In het filmpje aan de linkerkant zie je het verhaal van Dirk. Hij is één van onze cliënten in Diest en vertelt hoe de verhuizing naar de nieuwe (aangepaste) woningen zijn leven beïnvloedt.  

 

Ben je geïnteresseerd in ons woningaanbod? Bekijk onze open plaatsen.

CONTACT

 

DIENSTVERLENING:

 

ADO Icarus vzw - Dienst Diest

Kim Schutters

Bergveld 7 - 3290 Diest

gsm: 0479/95 36 92

tel: 013/32 77 00

e-mail: kim.schutters@ado-icarus.be

 

HUISVESTING:

cvba Diest Uitbreiding

Bergveld 29 - 3290 Diest

telefoon: 013/31 29 60

e-mail: info@diestuitbreiding.be

website: www.diest-uitbreiding.be

 

bottom of page