Boven: enkele dames tijdens het stoelturnen. Onder: Meermaals per week is er het sociaal restaurant.

 

Lokaal Dienstencentrum voor senioren

Wil je weten wat de nazomer in petto heeft voor ons lokaal dienstencentrum? Lees hier onze nieuwsbrief van september en oktober!

 

 

Wat veel mensen nog niet weten, is dat ADO Icarus zich niet alleen ten dienste stelt van mensen met een beperking. Ook senioren kunnen bij ons terecht.

 

In Neder-Over-Heembeek bij Brussel hebben we begin 2013 een lokaal dienstencentrum geopend.

 

“We willen een laagdrempelig ontmoetingscentrum zijn”, zegt verantwoordelijke Conny Roekens. “Dat heeft Heembeek echt nodig. Een zorgknooppunt waar mensen terechtkunnen met vragen die te maken hebben met verzorging, verpleging, poetsdienst, thuiszorg en noem maar op.”

 

Het lokaal dienstencentrum is een onderdeel van het project ‘Pieter & Pauwel’. Op 5 februari 2018 verhuisde het centrum naar de nieuwbouw van dit project. In de nieuwbouw zijn ook een verzorgingscentrum, een bibliotheek en het gemeenschapscentrum Heembeek-Mutsaard ondergebracht. 

 

Activiteitencentrum

 

In het voorjaar van 2018 hebben we een Activiteitencentrum geopend voor mensen met een lichamelijke beperking, senioren en buurtbewoners met een zorgnood. Dat is een centrum waar je terecht kunt om andere mensen te ontmoeten, je talenten te benutten en deel te nemen aan tal van leuke activiteiten. In tegenstelling tot het lokaal dienstencentrum, dien je je hier wel op voorhand voor in te schrijven. Voor meer inlichtingen kun je terecht bij Kristien Laenens, via het nummer 0478/77 15 23 of via mail naar kristien.laenens@ado-icarus.be.

 

Inclusiecafé

 

Je kunt ook terecht in ons Inclusiecafé 'Den Inkom', dat regelmatig activiteiten organiseert.

 

Bovenstaande reportage is eind 2014 gemaakt in het kader van een grote Brusselse geldinzamelingsactie voor de 18 bestaande lokale dienstencentra. De reportage geeft een goed beeld van hoe het eraan toe gaat in ons centrum in Neder-Over-Heembeek.

 

Het Lokaal Dienstencentrum van ADO Icarus werkt samen met ‘Bewegen Op Verwijzing’. Bekijk hierboven het verhaal van Erna, zij gaat naar een bewegingscoach en is bezoekster van ons LDC.

Onze werking in Neder-Over-Heembeek is mede mogelijk dankzij de subsidies die wij ontvangen van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Bovendien zijn we erkend door de Vlaamse Gemeenschap.