top of page

Dienst Menen ontdekt Brugge, Hasselt op prehistorische wandeling en Lommel houdt kruidendag.

Omdat teamspirit heel belangrijk is houden al onze diensten jaarlijks een trefdag. Op die dag trekken de assistenten en de dienstverantwoordelijke er samen op uit. Dit kwartaal trokken de assistenten van Hasselt op prehistorische wandeling, maakte de dienst Menen Brugge onveilig en veranderden de dames van de dienst Lommel in groene monsters tijdens een kruidenworkshop in Heers.


DIENST HASSELT OP PREHISTORISCHE WANDELING

door Nadine Claesen


Na lekker geluncht te hebben in het zonnetje, konden we fit en monter beginnen aan onze prehistorische wandeling. Onze gids Guido nam ons mee terug in de tijd, waar we leerden overleven als echte holbewoners.

Na een uurtje stappen kwamen we terecht op een open vlakte, waar we werden onderverdeeld in groepjes. in wedstrijdverband konden we boogschieten, speerwerpen en vuur maken. Niemand was bang om z'n handen vuil te maken.


Als afsluiter hebben we kunnen genieten van een heerlijke maaltijd in de 'Holsteen Hoeve'. Het werd een gezellige avond met ons team. Moe maar voldaan keerden we huiswaarts!DIENST MENEN ONTDEKT BRUGGE

door Vanessa Lopez


Dit jaar besloten de organisatoren, Karine en Vanessa, om de trefdag in Brugge te laten plaatsvinden. Locatie: Hoeve Hangerijn.


Starten deden we met een stevig ontbijt. Daarna kwam chef Bert langs om ons een kookworkshop te geven. Door het trekken van naamkaartjes verdeelde hij het team in drie groepen: team hapjes, team hoofdgerecht en team dessert.


Na het verorberen van onze heerlijke zelfgemaakte maaltijd (twee soorten bruschetta met o.a. tomaatjes, mozzarella, … , zeebaars met zoete aardappel, savooikool en krielaardappelen en een fruittaart met banketbakkersroom en vers fruit) ging het richting centrum Brugge.


Jonas van Team Me Up wachtte ons op aan het Belfort, waar we in drie groepen werden verdeeld aan de hand van het maken van dierengeluiden. Met een zelfgekozen naam (de Cobra’s (zie foto), de Klokhennen en de vijf Biggetjes) en een tablet voor elke groep konden we erin vliegen en aan de opdrachten beginnen. Eindigen deden we met een klein aperitiefje bij Vanessa L. thuis in Sint-Kruis.

De weergoden waren ons de hele dag goed gezind, waardoor deze dag ontzettend aangenaam en onvergetelijk werd!DIENST LOMMEL OP KRUIDENDAG IN HEERS

door Annelies Moens


Onwetend, met enkel een adres in handen vertrokken de assistenten richting Opheers. Enkele slimmerds hadden het adres op voorhand gegoogled. Zij wisten meer, maar hadden goed gezwegen.


De dag ging door in de Himpeldelhoeve van kruidenvrouw Danielle Houbrechts te Opheers. Na een voorstelling met een verfrissend druivendrankje en een plak heerlijke appel-kruidencake, volgde een kruidenwandeling. Daniëlle leerde ons de werking van veel bekende maar niet gekende kruiden en veel meer kennen, zoals bijvoet, brandnetels, vlier, … Zowel de culinaire als de geneeskrachtige eigenschappen van voor de hand liggende kruiden hebben nu minder geheimen.


Tijdens de middagpauze kregen we een aperitief op basis van witte wijn en sappen met lekkere aperitiefhapjes met bloemen en kruiden. Nadien volgde een uitgebreid buffet en allerlei te proeven en nieuwe gerechten.


In de namiddag volgde een uitleg over de heilzame werking van rozen. Danielle vertelde van de Bulgaarse roos en de Japanse rimpelroos. (Deze ruiken heerlijk!) Vervolgens werd een masker op basis van leem en rozenwater gemaakt en mochten we elkaar behandelen. De babyroze en perzikzachte huidjes nadien getuigen van de positieve invloed van dit maskertje. Dat we ervoor even “De Hulk” leken, namen we er graag bij.


Rond 16 uur ging iedereen ontspannen naar huis. Iedereen kon op tijd thuis zijn om de voetbalmatch België-Algerije te volgen.Klik hier voor meer foto's van de verschillende trefdagen.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page