top of page

Dimitri stelt maquettes tentoon voor goede doel

Op zaterdag 5 en zondag 6 juli stelt Dimitri Leemans, één van de gebruikers van onze dienst voor zelfstandig wonen in Zolder de deuren van zijn huis open voor het grote publiek. Dimitri steekt al jarenlang zijn hele vrije tijd in modelbouw, voornamelijk van boerderijen. En het moet gezegd, zelfs voor wie niet gepassioneerd is door boerderijen loont het de moeite om eens op bezoek te gaan.


Dimitri is 39 jaar oud en afkomstig van Antwerpen. Twaalf jaar geleden koos hij ervoor om op zijn eentje te gaan wonen, in een huurwoning van onze dienst voor zelfstandig wonen in Zolder. Evident is dat niet, want Dimitri kan niet spreken. Omwille van een ernstig zuurstoftekort bij zijn geboorte gaat bovendien de capaciteit van zijn spieren en gewrichten nog steeds achteruit. Toch hoopt hij zijn grote passie, waarmee hij jaren geleden is gestart nog lang door te zetten. Die passie is het bouwen van miniatuurboerderijen en –maneges. Zijn hele huis staat er intussen vol van.


Het principe is heel simpel: Als Dimitri ergens een mooie boerderij ziet, in het echt of in een magazine, maakt hij die na. Daarbij levert hij minutieus werk. Alleen al voor zijn geduld verdient hij een trofee. Hij zaagt, plakt en verft alles met uiterste precisie. Op dit moment legt hij de laatste hand aan een manege, die klaar moet zijn tegen het weekend van de opendeurdagen.


Het is de derde keer dat Dimitri een tentoonstelling organiseert. Vorig jaar kreeg hij zo’n honderd nieuwsgierigen over de vloer. Hij vraagt elke bezoeker één symbolische euro inkom en biedt ook enkele dingen te koop aan. De volledige opbrengst gaat naar de Akkerboom, een zorgboerderij in Peer waar hij één keer per week naar toe gaat.


Wie het werk van Dimitri wil gaan bekijken en genieten van een hapje en een drankje, kan dat op 5 en 6 juli 2014, van 10 tot 17 uur, in de Rodenbachlaan 92, 3550 Zolder.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page