top of page

Assistenten Gingelom houden grote quiz, collega's Zolder maken culinaire tocht in Beringen

Afgelopen maand gingen de assistenten van onze diensten voor zelfstandig wonen van Gingelom en Zolder op teambuilding. De assistenten van Gingelom hielden een grote quiz, voor die van Zolder werd het vooral een lekkere bedoening.

Trefdag Zolder - 25 september 2014

door Kelly Neyens

Onze jaarlijkse trefdag werd dit jaar voorafgegaan door een vergadering maar geen gewone! Dankzij Els G. konden we tijdens de vergadering genieten van een heerlijk ontbijt. Als het van mij afhangt mag dit iedere keer, misschien een agendapunt voor de volgende vergadering!

Na deze magen vullende vergadering konden we aan onze trefdag beginnen, die eigenlijk ook in het teken stond om onze dorst te lessen en de magen te vullen. Om iets na 13.00 uur vertrokken we dus richting Beringen om aan onze heuse culinaire ontdekkingstocht te beginnen. Omdat we wat te vroeg waren, per toeval of niet, besloten we eerst de plaatselijke horeca te steunen. Gezellig met z’n allen keuvelen, de sfeer zat al direct goed en zou alleen maar beter worden.

Vergezeld door onze gids begaven we ons om 14.00 uur naar het mijnmuseum waar we interessante informatie kregen over de mijn en zijn werknemers. Na de rondleiding mochten we op het gezellige terras plaatsnemen om het stevig koolputtersbier te proeven. Een stralende zon, een lekker biertje en een leuke babbel, de toon was gezet. De tocht was nog maar nog maar net begonnen dus we moesten na ons drankje weer door naar het volgende. Daar kwamen we na even wandelen dus terecht bij de plaatselijke moskee en theehuis waar we Turks gebak met een glaasje thee kregen. Ook hebben we een kort bezoekje gebracht aan de moskee. Vervolgens gingen we naar het Pools cultureel centrum. Dankzij de 2 wodka’s en poolse worst kwamen de tongen al wat losser.

En toen paniek! Christine haar sleutels waren namelijk weg. Gelukkig hadden ze zich gewoon op de bodem van haar handtas verstopt! Oef! Met de warme gloed die de wodka in ons achterliet vervolgden we onze tocht. We kwamen aan bij de mijnkathedraal. Omdat we goed op schema zaten, namen we ook een kijkje aan de binnenkant. Eenmaal binnen waren we onder de indruk van de prachtige glas in lood ramen met zijn kleurige taferelen en het ellenlange gangpad. Hierna gingen we naar de Italianen en hun Barraca. Hier stonden wijn, cappuccino en dankzij de Italiaanse vrouwen, pizza op het menu. We kregen ook uitleg over het ontstaan van la barraca van een op en top Italiaanse man die met veel trots zijn verhaal aan ons deed.

Met een verzadigd gevoel en voor sommige zere voeten zat onze trefdag voor dit jaar er weer op. We kijken alvast uit naar de volgende trefdag!!!

Trefdag Gingelom - 18 september 2014

door Patrick Lismont

We werden om 9.30 u verwacht in brasserie “De Chockier “ in Gingelom.

Na een lekkere koffie werden we ondergedompeld in een quiz-spelprogramma, samengesteld door twee van onze assistenten, nl. Sofie en Iris.

‘s Middags lieten wij ons gaan aan lekkere balletjes in tomatensaus of vidé met frietjes!

In de namiddag werd het ochtendprogramma verder afgewerkt. Zoals dat hoort bij een dergelijk spelprogramma was er ook een winnend team. Hetwelke bedolven werd met tal van prachtige prijzen maar vooral met een kus van de jury!!

Tegen de klok van drie werd deze fijne dag afgesloten met een cava, een scotch of een veelvoud van elk! Nu ja, daarom zaten wij ook in een brasserie!

In de kijker
Recente berichten