top of page

ADO Icarus verlaagt tarieven voor budgethouders met vrijwilligers en verzekert snelle uitbetaling

sabrina en oma2.jpg
Budgethouders die vrijwilligers op een correcte manier willen inschakelen zitten bij ADO Icarus aan het juiste adres. Vanaf 1 januari 2015 hebben wij onze prijzen verlaagd. Bovendien verzekeren we een uitbetaling van de vrijwilligers binnen de veertien dagen. Redenen genoeg voor budgethoudersvereniging Onafhankelijk Leven om voortaan onze vzw als partner naar voor te schuiven bij mensen met een persoonlijk assistentiebudget.


Budgethouders die meer ondersteuning nodig hebben kunnen een beroep doen op vrijwilligers. Het kan gaan om familieleden, vrienden, een buur, … Maar dat is enkel toegelaten als je beroep doet op een organisatie die zorgt voor de correcte vergoeding en verzekering van de vrijwilligers. Budgethoudersvereniging Onafhankelijk Leven heeft onze vereniging als nieuwe voorkeurspartner gekozen.


Eén van de voornaamste redenen is ons verlaagd tarievenplan: Voortaan betaalt een budgethouder maandelijks zeven euro voor de eerste vrijwilliger en één euro voor elke bijkomende vrijwilliger. In deze uiterst democratische prijs zitten zowel het administratief werk als de verzekering. Ook het feit dat ADO Icarus de onkostenvergoeding van vrijwilligers binnen de twee weken na ontvangst van de onkostennota uitbetaalt is volgens Onafhankelijk Leven een grote troef. Op haar website omschrijft de budgethoudersvereniging het als volgt: ““ADO Icarus levert een zeer goede service en zij proberen hiermee jouw vrijwilligers meer tevreden te stellen. Wanneer vrijwilligers door hun vrijwilligersorganisatie snel en correct worden betaald zijn ze ook meer gemotiveerd om voor jou klaar te staan!”


Intussen hebben 63 budgethouders en 154 vrijwilligers zich aangesloten bij onze vrijwilligersservice. Dat cijfer zal de komende maanden vermoedelijk alleen maar toenemen. “Dat levert ADO Icarus extra werk, maar geen extra inkomen op”, vertelt Marleen Vanbrabant. Zij is verantwoordelijk voor alles rond de vrijwilligerswerking. “Waarom we het dan doen? We willen mensen met een fysieke beperking zo goed mogelijk ondersteunen, op alle mogelijke manieren. En in een compleet ondersteuningspakket mag een goede vrijwilligerswerking gewoon niet ontbreken”.


Voor meer info over onze vrijwilligerswerking kan je terecht op de website www.ado-icarus.be. Ga naar de rubriek ‘Wat doen wij?’ en kies voor het hoofdstuk ‘Dienstverlening door vrijwilligers’.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page