top of page

Lokaal dienstencentrum van Neder-Over-Heembeek krijgt tv-ploeg over de vloer

_DSC5061.JPG
Het lokaal dienstencentrum (LDC) van ADO Icarus in Neder-Over-Heembeek bij Brussel werd onderwerp van een reportage van TV Brussel. De reportage schept een goed beeld van hoe het er aan toe gaat in ons LDC.De reden van het bezoek van TV Brussel is een geldinzamelactie van FM Brussel, ten voordele van de achttien lokale dienstencentra in Brussel. Deze gaan de strijd aan tegen de vereenzaming van senioren.


De opbrengst van de geldinzameling bedroeg uiteindelijk meer dan 10.000 euro. Dat geld zal besteed worden aan de achttien centra. Met het geld zal er onder meer een rondreizend restaurant opgericht worden, dat elk centrum bezoekt. Ook zal er geïnvesteerd worden in de ontwikkeling van het imago van de lokale dienstencentra.


De reportage zie je op deze pagina.


KERSTSFEER


Intussen gaat ons eigen LDC zelf nog altijd de strijd aan tegen de vereenzaming van mensen met een beperking en senioren. Daarom organiseerden we in de kerstperiode een ‘kersthappening’ én een kerstfeest.


Tijdens de kersthappening waren er pannenkoeken, glühwein en warme chocolademelk. De kleinsten genoten van de aanwezigheid van de Kerstman die erg fotogeniek was en pakjes uitdeelden. Ook de volwassenen verveelden zich niet, onder meer dankzij een initiatie stoeldansen, met honderdvijftig mensen die deelnamen (de Kerstman inclusief).


Een paar dagen later volgde dan een kerstfeest. Vorig jaar waren er een vijftigtal inschrijvingen maar dit jaar moest de organisatie bij honderdtwintig inschrijvingen een stop zetten. Veel mensen waren gekomen om onze algemeen directeur Eddy Denayer te ontmoeten. Iedereen kon genieten van een uitgebreid buffet en een muzikaal optreden van Filip Piens. De dansvloer stond vol en de kelen waren schor van het zingen. "De voldoening is groot, wetende dat vijfenzeventig procent van de aanwezigen na afloop de deur thuis achter zich dichttrekken en niet onmiddellijk hun ervaringen kunnen delen", aldus centrumverantwoordelijke Conny Roekens. "De Kerstman heeft laten weten ook volgend jaar zeker op het kerstfeest te willen langskomen. Hopelijk schrijft hij tijdig in…".


Hieronder volgen een aantal foto's van de kersthappening en het kerstfeest.


In de kijker
Recente berichten
Archief