top of page

ADO Rockt op 2 oktober! Rock jij mee?


logo knightshift.png

ADO Icarus bestaat dit jaar 25 jaar. Een jubileum dat niet onopgemerkt mag voorbij gaan. Daarom organiseert de vzw op vrijdag 2 oktober 2015 voor het allereerst ‘ADO Rock’, een muzikaal evenement waarbij de bekroonde coverband Knight Shift covers van vroeger en nu zal brengen.

Wie ADO Rock wil bijwonen, kan hiervoor een kaart kopen. Deze zullen vanaf eind augustus beschikbaar zijn op de verschillende diensten voor zelfstandig wonen en op de hoofdzetel in Hasselt, voor de prijs van vijf euro. De inkom is gratis voor alle personeelsleden en gebruikers. ADO Rock vindt plaats in het Limburgse Heusden-Zolder (niet ver dus van de dienst in Zolder, waar onze vzw is opgericht).

De deuren gaan open om acht uur ’s avonds, een uurtje later zal het optreden van Knight Shift aanvangen. Deze band won afgelopen januari nog de publieksprijs tijdens de Belgisch-Luxemburgse finale van ‘The Clash of the Cover Bands’, een wedstrijd waaraan jaarlijks honderden cover bands deelnemen. Dat belooft dus!

Enerzijds wil de organisatie met ADO Rock vieren dat de vzw dit jaar al 25 jaar en in die tijd enorm gegroeid is. Anderzijds wil ADO Icarus met het evenement geld inzamelen. Het ingezamelde geld zal gebruikt worden voor de aankoop van fietsen voor de ADL-assistenten. Aangezien de assistenten deze fietsen zeer intensief gebruiken verslijten ze snel. ADO Icarus dient heel regelmatig nieuwe fietsen aan te kopen. Dit slorpt het nodige budget op aangezien iedere dienst (op één na) twee tot drie fietsen in gebruik heeft.

Wat veel mensen niet weten is dat wanneer een dienst voor zelfstandig wonen een nieuwe ADL-cluster uitbouwt, ADO Icarus slechts éénmalig zo’n 38.000 euro aan subsidies ontvangt van het VIPA (Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden). Met dat bedrag dient de vzw het oproepsysteem te financieren, maar ook de inrichting en het meubilair van de ADL-centrale, een kantoorruimte voor de regiomanager, fietsen voor de assistenten, … Kortom, een hele waslijst. Wanneer deze voorwerpen verouderd of versleten zijn en ADO Icarus ze dient te vervangen, ontvangen we daar geen enkele subsidie meer voor. Noch van het VIPA, noch van het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap). Vroeger was het zo dat vzw’s als ADO Icarus een aantal bijkomende subsidies kregen, onder meer van Lotto en lokale (provinciale) overheden. Helaas zijn door besparingen op alle niveaus ook deze gelden voor een groot deel weggevallen. Dat maakt dat het voor ons belangrijker dan ooit is om zelf actief op zoek te gaan naar sponsors. Gelukkig kon ADO Icarus rekenen op de medewerking van een aantal gebruikers en personeelsleden, die mee op zoek gingen naar sponsors. Het ingezamelde bedrag is op dit moment nog niet gekend.

Wij hopen uiteraard heel wat collega’s en gebruikers te mogen verwelkomen op ADO Rock. Wie een gratis kaart wenst, kan deze binnenkort bekomen op zijn of haar dienst. Het spreekt voor zich dat wie van plan is niet te gaan, best geen kaart vraagt. Het aantal kaarten is beperkt en we willen ervoor zorgen dat de inkomkaarten zo goed mogelijk benut worden.

Ten slotte nog even de plaats het gebeuren: zaal De Vierseleer, Westlaan 194 in Heusden-Zolder (vlakbij de afritten van de autosnelwegen E313 en E314).

In Limburg zullen er trouwens extra busjes voor het vervoer van mensen met een beperking ingezet worden. Als jij hiervan graag gebruik maakt, kan je vóór 23 september 2015 een mailtje sturen naar maarten.carmans@fokus-op-emancipatie.be. Wij proberen dan alles zo goed mogelijk te regelen.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page