top of page

Eerste spadesteek voor nieuwe dienst voor zelfstandig wonen in Izegem


eerste spadesteek.jpg

​Op 1 juni 2015 is de eerste spadesteek gegeven voor de bouw van veertig sociale huurappartementen op de site van het voormalig klooster van Emelgem bij Izegem in West-Vlaanderen. Een aantal van de appartementen worden aangepast aan de noden van personen met een lichamelijke beperking. ADO Icarus zal er een dienst voor zelfstandig wonen beheren. Deze zal van start gaan in het voorjaar van 2017.

Het Emelgemse klooster werd grotendeels met de grond gelijk gemaakt om plaats te bieden aan veertig sociale huurappartementen van de sociale bouwmaatschappij De Mandel. "Het klooster is onlosmakelijk met Emelgem verbonden", aldus Daniël Vanpoucke van De Mandel. "Een deel van het klooster wordt verder door de aanpalende basisschool gebruikt en ook de beschermde kapel wordt behouden. Daar zal de stad een openbare functie in onderbrengen."

Op de site zullen er veertig sociale huurwoningen verrijzen. Er worden twaalf zogenaamde ADL-woongelegenheden (assistentie voor dagelijks leven) voorzien, waar mensen met ernstige lichamelijke beperkingen zelfstandig kunnen wonen. Deze zullen verhuurd worden door ADO Icarus. De bewoners kunnen dankzij de oprichting van een nieuwe dienst voor zelfstandig wonen op de site op ieder moment ADL-assistenten oproepen. Ook mensen met een NAH (Niet-Aangeboren Hersenletsel) zijn welkom, hiervoor wordt er samengewerkt met de vzw UNIE-K. De stad Izegem zal bovendien extra dienstverlening voorzien voor zorgbehoevenden, zoals een dienstencentrum.

Ten slotte zal er in het totaalproject plaats zijn voor tien bijkomende zorgbehoevenden, die ondersteund worden vanuit ADO Icarus. Ook verderop, op enkele honderden meters van de kloostersite komt er een project met vier woningen voor zorgbehoevenden. In het voorjaar van 2017 zou alles klaar moeten zijn.

werfdoek Izegem.jpg

speech Eddy.jpg

site izegem.jpg

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page