top of page

Schrijf je in voor de 'Freedom Drive' in Brussel


De Freedom Drive is een bijeenkomst van en voor personen met alle soorten handicaps, van over heel Europa. Het biedt de kans aan leden van de “Onafhankelijk leven beweging” (‘independant living movement’) en de Europese Parlementairen om elkaar te ontmoeten, om inspiratie op te doen en 'onafhankelijk leven’ (‘Independant living’) standpunten aan te kaarten. Tijdens deze zevende editie staat "De volgende generatie" als centraal thema.

De punten die besproken zullen worden zijn: deïnstitutionalisering, persoonlijke assistentie, inclusief onderwijs, werkgelegenheid, overdraagbaarheid van Independent Living diensten in heel de Europese Unie (EU) en de tenuitvoerlegging van het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap in de EU en de lidstaten.

Voor de eerste keer zal dit in onze hoofdstad Brussel plaatsvinden, dit van dinsdag 29 september tot donderdag 1 oktober 2015. Inschrijven kan nog tot 31 augustus.

De 'Freedom Drive' omvat een internationale conferentie, een kleurrijke protestmars doorheen de Europese wijk, een debat in het Europees parlement zelf, een Freedom Drive feest, de algemene vergadering van de ENIL en andere sociale evenementen.

Alle informatie vind je op de website www.enil.eu/campaigns/freedom-drive/. Het evenement heeft ook een Facebookpagina: www.facebook.com/pages/ENIL-Freedom-Drive/124127045055.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page