top of page

Festival ‘WHEELCHAIRITY’ schenkt 2.250 euro aan ADO Icarus


De organisatie van Wheelchairity, een inclusief muziekfestival in Jette, schenkt 2.250 euro aan onze vzw. Wheelchairity kiest jaarlijks een aantal goede doelen, op basis van hun inzet voor mensen met een beperking. Eerder al steunde de organisatie projecten als U/Turn (begeleide reizen voor mensen met een beperking) en de vzw Hachiko (opleiding van assistentiehonden).

Naast muziek biedt het festival een aantal andere activiteiten aan. Zo worden de bezoekers uitgenodigd om even stil te staan bij de moeilijkheden die mensen met een fysieke beperking dagelijks dienen te overwinnen. Het festival, dat al aan z’n vierde editie toe was, vond dit jaar plaats op 16 mei in Jette.

Wheelchairity ontstond in 2012 initieel als een eenmalig benefietfestival ten voordele van een vriend in een rolstoel. Vandaag doet de vzw errond veel meer dan dat en probeert de organisatie onze maatschappij bewuster te maken rond de (on)toegankelijkehid. Zo werkt de vzw bijvoorbeeld mee aan de ontwikkeling van ‘On Wheels’. Dat is een smartphone-app waarmee rolstoelgebruikers kunnen zien hoe toegankelijk horecazaken en winkels zijn. Wheelchairity zoekt nog steeds vrijwilligers die horecazaken en winkels willen opmeten. De organisatie gaat ook op maat gemaakte oprijplaten aan enkele ontoegankelijke handelszaken in Jette schenken.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page