top of page

Met de voetjes bloot!


De collega's van de dienst in Zolder gingen op 25 juni 2015 als teambuildingactiviteit naar Zutendaal. Hier lees je hun leuk verslag over die dag.

“Zoals ieder jaar kregen we van ADO weer de kans om onze collega's wat beter te leren kennen via een trefdag die we zelf naar wens mochten invullen. Dit jaar werd gekozen voor een niet alleen maar leerzame, maar ook actieve dag die we zouden spenderen op de Lieteberg te Zutendaal.

Nadat de nodige agendapunten van de personeelsvergadering afgehandeld werden, konden we ons hoofd weer leegmaken en gaan genieten van een mooi stukje Limburg. Na een korte autorit nog snel even de jeansbroek inruilen voor de short op de parkeerplaats vooraleer we met de benen tot aan de knie in het water staan :) Want ja, op het programma staat het blotevoetenpad, een kans om met je blote voeten de natuur te verkennen.

Middagtijd, eettijd! Dus genoten we eerst in de stralende zon van een lekkere aspergesoep met belegd broodje en van elkaars gezelschap.

Vooraleer we de voeten mochten vuil maken kozen we er eerst voor om de overdekte vlindertuin en het insectenmuseum 'Entomopolis' te gaan bezoeken. Een kleurrijke pracht en praal van een 30-tal vlindersoorten en rupsen zorgden voor enkele 'ohh's' bij de assistenten. Dat was iets anders in het insectenmuseum want daar maakten we kennis met hele mooie maar ook hele enge creaturen... Zeer leerzaam en intrigerend maar wel om de kriebels van te krijgen! Vooral het besef dat, los van die ene vlieg die in je bord belandt, er heel wat insectendeeltjes vermalen zijn in voorverpakt voedsel. Zo eten we zo'n 500gr insecten per jaar! Daar moesten we ons met z'n allen toch even van schudden.

Na heel wat wijzer te zijn geworden was het tijd voor het 'echte' werk :) De voeten mochten gaan baden in de modder en werden gedoopt met houtsnippers, gras, keien, steentjes, dennenappels en water. Voor een aantal assistenten een gevoel van vrijheid, voor anderen een hele survival ;) Maar verschil mag en moet er zijn.

Op het ongeveer drie kilometers lange parcours konden we het kind in ons de vrije loop laten. Er werd met modder gegooid, met water besprenkeld, lenigheidsoefeningen gedaan,... Kortom we hadden allen dolle pret! En als iemand even een moeilijk moment had op een deel van het parcours, dan hielpen we elkaar een handje want daar zijn collega's voor. Vele handen maken alle werk, of in dit geval het blotevoetenpad, aangenamer. Er werd die dag hoogtevrees overwonnen op de houten uitkijktoren en de hangbrug en assistenten die bang waren om nat te worden moesten er ook aan geloven. Op het eind van het parcours werden we immers getrakteerd op een heuse plas waar we zelfs onze shorts tot in onze liezen moesten oprollen! Na een frisse voetdouche en wat geweld met de afwasborstel om het vuil er een beetje af te krijgen was het terug terrastijd. Onder de blakende zon en een temperatuur van rond de dertig graden kozen we bijna allen voor een lekker biertje. Want hey... niet alleen mannen weten waarom ;) Trefdag geslaagd!”

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page