top of page

Kerst in het Lokaal Dienstencentrum van ADO Icarus in Neder Over Heembeek


Voor de 3de keer op rij hielden ze een uitgebreid kerstfeest in ons LDC in Neder Over Heembeek. Centrumverantwoordelijke Conny Roekens stond in haar terugblik van het voorbije werkjaar stil bij enkele hoogtepunten. Een dag uit de tijd van toen…., de ‘prijs je rijk’-namiddagen, de lekkerbeknamiddagen, de vele infomomenten, het zomerfeest, de goedgemutste breicampagne en het binnenhalen van een verdienstelijke trofee geschonken door de stad Brussel waren enkele van de succesvolle activiteiten het voorbije jaar.

Er werd ook stilgestaan bij de dienstverlening naar de thuissituatie toe. Het is en blijft een realiteit dat er naast de mensen die naar het centrum komen nog heel wat mensen met zorgvragen thuis zitten. Mensen die op één of andere manier ons centrum niet bereiken of kennen.

De thee-actie die zopas gelanceerd werd door het Brussels Overleg Dienstencentra zou opnieuw heel wat mensen moeten kunnen sensibiliseren. Het voorbije jaar bereikten we ook dankzij het Inclusieproject ‘In den Inkom’, nieuwe mensen met een fysieke beperking. Bij het vooruitblikken kwamen vooral nieuwe activiteiten als ‘Vragen staat vrij’… met elke maand een andere gastspreker, de start van een sessie functioneel bewegen maar ook samen gaan shoppen naar voren!

Ook een opendeurdag zal in 2016 plaatsvinden. In Neder Over Heembeek zijn ze dus helemaal klaar voor het nieuwe jaar. Zoals elk jaar schonk de centrumverantwoordelijke de nodige aandacht aan haar vrijwilligers, die met een luid applaus bedankt werden.

Een aperitief met knabbels, soep en Breughelbuffet stonden bij de 120 aanwezigen op het menu! Na het ludieke optreden van twee Limburgse heren – die zorgden dat onze mensen zich ook nog konden uitleven en amuseren was er nog het kerstgebak met koffie!

Stilstaan is achteruitgaan zeggen ze wel eens! Wel in het lokaal dienstencentrum is er duidelijk geen tijd om stil te staan. Zelfs met de verplichte sluiting van de terreurdreigingen bleven vrijwilligers eenzame senioren opzoeken thuis voor korte deugddoende gesprekken. Mochten al onze vrijwilligers sterretjes zijn….. dan werd het in Neder Over Heembeek nooit meer donker!

Met dank aan Conny Roekens voor haar tekstuele bijdrage.

Voor foto’s van het kersfeest kan je terecht op onze Facebookpagina.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page