top of page

MUSIC FOR LIFE: 14.600 euro dankzij jullie!


De afgelopen weken en maanden werden er in het teken van Music For Life elf activiteiten georganiseerd ten voordele van ADO Icarus. Die leverden samen zo’n 14.600 euro op! Een bedrag dat in de komende weken nog zal toenemen, aangezien we ook een deeltje van de winst van StuBru-activiteiten krijgen (denk maar aan de Warmathon). Dit is meer dan het dubbele van vorig jaar. Wij zijn enorm dankbaar voor alle geleverde inspanningen!

Hieronder volgt een overzicht van alle activiteiten en de opbrengsten:

- Wielertocht for Life: Zo’n dertig sportievelingen fietsten op zondag 20 december van Halle naar Boom. Een uitgebreider verslag lees je verderop in deze nieuwsbrief. Het was niet alleen een leuke dag, maar ook een lucratieve. De fietsers lieten zich namelijk sponsoren door vrienden, familie en bedrijven. De teller staat momenteel op niet minder dan 5.653,05 euro! Het moet gezegd, vooral regiomanager Katie Denayer van Halle was maanden bezig met het motiveren van deelnemers, het inzamelen van middelen en de praktische organisatie van alles. Hier vind je een heel aantal foto’s van deze dag.

- Er werden op verschillende plaatsen wafels verkocht, die we bij een grote wafelbakkerij bestelden. Drijvende kracht achter de wafelverkoop was klusjesman Marc Melon. Hij ging zelf van deur tot deur in Gingelom en woonde verschillende kerstmarkten bij. Maar ook een aantal diensten zetten hun schouders onder het project. Het gaat om Halle, Zolder, Lommel, Diest en Gingelom. De assistenten van Halle stonden bijvoorbeeld op de wekelijkse markt in Halle. En op elk van deze diensten stonden dozen, waaruit assistenten zelf wafels konden kopen en aan familie en vrienden verkopen. Alles samen leverde de wafelverkoop 2.315,23 euro op.

- De dienst van Hasselt organiseerde op 27 november een restaurantdag. Bezoekers konden kiezen uit verschillende menu’s. De zaal waar het evenement plaatsvond zal helemaal vol. Heel wat collega’s van de dienst in Hasselt kwamen helpen, en de restaurantdag werd een succes! De opbrengst bedraagt maar liefst 1.810 euro.

- Voor het tweede jaar op rij organiseerde ADO Icarus samen met de Hasseltse Corda Campus in Zonhoven de Corda Bowling Cup. Het aantal teams lag met eenentwintig bijna dubbel zo hoog als vorig jaar. De winnaars waren ditmaal de mannen van Jabil. Zij brachten hun eigen bowlingballen en schoenen mee en bleken te sterk voor de andere Cordianen. Op plaats twee strandden de mensen van Comentec, op drie één van de teams van CityLife. De opbrengst van de Corda Bowling Cup bedraagt 1.473 euro. Klik hier voor de foto’s.

- Ook een aantal gebruikers staken de handen uit de mouwen. Miet Boonen uit Hasselt en haar moeder verdienen een dikke pluim voor al het geleverde werk. Miet begon maanden voor de start van Music for Life met het maken van kerstkaarten. Haar moeder bakte de afgelopen maanden lekkere speculoos en gebak. Miet bracht haar producten via verschillende manieren aan de man. Ze stond op kerstmarkten (zelfs in het Brusselse), hing overal posters op, maakte reclame op Facebook, hield kijknamiddagen op verschillende diensten, … Al die moeite leverde het mooi bedrag van 1.150 euro op!

- In West-Vlaanderen hebben ze ook gekokkereld en gebakken. De zelfgemaakte wafels en soepjes met alcohol werden verkocht op een kerstmarkt en via de centrales van Kortrijk en Menen. De bak- en kookkunsten van onze assistenten daar vallen goed in de smaak, want ook zij zamelden een mooi bedrag in, nl. 644 euro.

- Nog twee gebruikers die maanden in de weer zijn geweest voor ADO Icarus zijn Sylvia Van der Veken en Heidi Holemans. Ze hebben pomponnetjes gemaakt in de ADO-kleuren blauw en wit. Ze verkochten de pomponnetjes aan twee euro per stuk. Deze originele actie werd opgemerkt door de makers van het één-programma ‘Iedereen beroemd’. Zij stuurden Linde Merckpoel, Jana en Toon uit Thuis en een cameraploeg op pad met onze dames. In totaal verkochten Sylvia en Heidi voor 636 euro aan pomponnetjes!

Op onze Facebookpagina vind je trouwens de reportage van ‘Iedereen beroemd’ terug (naar beneden scrollen tot de post van 4 december 2015).

- De Chiro van Boekt organiseerde op 29 november het ontbijt ‘Olé Pistolé’, een gekend evenement in Boekt en omstreken. De opbrengst wordt jaarlijks verdeeld onder een aantal goede doelen. ADO Icarus kreeg 500 euro van de jeugdbeweging!

- Een opvallende actie dit jaar was de verkoop van rendiermutsen. Deze actie bleek voornamelijk een succes op de centrale zetel en in de Oost-Vlaamse diensten Dendermonde en Denderleeuw. De mutsenverkoop is goed voor 380,05 euro extra in het laatje.

- Onze cliënt Jo Vanrusselt uit Hasselt is gepassioneerd door fotografie. Hij maakte een mooie powerfoto van een persoon met een beperking en verkocht die online, per opbod. Jo zorgde voor een grote afdruk van de foto en een mooie kader. Zijn project leverde 70 euro op, een bedrag dat hij integraal schenkt aan ADO Icarus. Volgend jaar wil Jo het trouwens grootser aanpakken. Hij denkt eraan om dan een jaarkalender met powerfoto’s te maken. Als jij een beperking hebt en denkt: Daar wil ik wel aan meewerken, mag je zeker altijd een berichtje sturen via zijn website www.jvfotografie.be.

- Ten slotte zijn we ook heel blij met kleine initiatieven van gebruikers of personeelsleden. Zoals de actie van ADL-assistente Christel Vermeerbergen in de dienst van Zolder. Zij verkocht staaltjes make-up van een cosmeticamerk op de dienst. De 20 euro die dit opleverde waren voor ADO Icarus. Ook jij bedankt, Christel!

Bovenstaand zijn alle acties waarvan wij als centrale zetel op de hoogte zijn gesteld. Mochten we er eentje vergeten zijn, breng ons dan zeker op de hoogte!

Intussen heeft de directie van ADO Icarus samengezeten om te bespreken wat met het ingezamelde bedrag zal gebeuren. Er werd besloten om over te gaan tot de aankoop van een nieuwe werkbusje van onze klusjesdienst. Aangezien onze klusjesmannen Jean-Pierre en Marc heel Vlaanderen doorkruisen en in iedere dienst de handen uit de mouwen steken zullen jullie dus binnenkort allemaal het nieuw busje kunnen bewonderen.

Foto pomponnetjesactie

Fotocollage restaurantdag

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page