top of page

Dienst Halle leert Indisch koken en Dendermonde bezoekt het mooie Brugge


In het laatste kwartaal van 2015 was het tijd voor de teambuildingdagen van de diensten voor zelfstandig wonen van Halle en Dendermonde. Enkele ADL-assistenten brengen verslag uit.

Trefdag Halle – 1/10/2015

Door Annelies De Munter

De workshop Indisch koken werd normaal gegeven door een externe in het CC Vondel te Halle, maar... een collega had het voorstel om de workshop bij haar thuis te laten doorgaan.

Om 9u30 spraken we af op de cluster (carpoolen) om zo tot bij onze collega te geraken waar de workshop doorging. Om 10u kwamen we aan en het zonnetje was ook van de partij. We hebben de hele trefdag buiten kunnen doorbrengen. Dat zorgde voor een aangename sfeer! We werden ontvangen met een glaasje thee of koffie. Nadien werden we in groepjes verdeeld aan de hand van een spel kaarten. Ieder groepje kreeg een Indisch gerecht om klaar te maken. Als we klaar waren met de voorbereiding had onze collega voor aperitief gezorgd met een hapje een drankje. Nadien werd er per groepje het gerecht verder afgewerkt. Tussentijds werd er tijd gemaakt voor een spelletje onder de collega's of gewoon voor een leuke babbel. En tot slot werd er geproefd van alle gerechten. De dag hebben we dan ook afgesloten met een groepsfoto. Voor iedereen was de trefdag echt geslaagd! 😊

Trefdag Dendermonde – 27/10/2015

Door Davina & Kelly

Naar jaarlijkse gewoonte trokken we erop uit voor onze trefdag. Dit jaar waren we te vinden in het mooie Brugge.

Na een aangename rit met de trein kwamen we aan op onze bestemming. Het doel van onze reis was een bezoek aan de tentoonstelling Body Worlds Vital: de nieuwste versie van Körperwelten in de historische ziekenzalen van de site Oud Sint-Jan. Hier kwamen we veel te weten over het menselijk lichaam. Het was mooi om te zien welk prachtig werk (ongeveer een 200 plastinaten die via een speciale bewaartechniek zelfs langer bewaren dan de Egyptische mummies) deze mensen geleverd hebben. De rokerslong zal bij sommige nog een tijdje bijblijven. Maar ook het deel van de tentoonstelling over de foetus was heel aangrijpend omdat je dit nooit op die manier kan zien.

Achteraf verzamelden we op een gezellig, zonnig terras. Eenmaal compleet gingen we lunchen bij Lilaloe. Een super gezellige broodjesbar, die speciaal voor ons haar deuren geopend had. We voelden ons vereerd! Als kers op de taart had Dirk een verrassing in petto. Zo kwam Kris Haems, onze vorige coördinator, ons vergezellen bij de lunch. Dit maakte de lunch meer dan af.

In de namiddag werden we verwacht in de stadsbrouwerij ‘De halve Maan’. Hier kregen we een rondleiding en konden we een kijkje nemen achter de schermen van dit familiebedrijf. Naast een uniek museum waarin de eeuwenoude traditie van bier brouwen in het leven is geroepen kregen we ook inzicht in de hedendaagse brouwtechnieken. Op het dak kregen we letterlijk het hoogtepunt van de rondleiding: een panoramisch uitzicht over Brugge. echt een prachtige stad, zeker onder zo een stralend zonnetje! Het weer zat ons echt wel mee! Nadien kregen we ook de kans om te proeven van al het lekkers dat de brouwerij te bieden heeft. We beperkten ons uiteraard tot een heerlijke Brugse Zot. De ene was al wat meer voor dit bier met zijn zeer typisch karakter te vinden dan de andere, maar ook daar was het een gezellig samenzijn met de collega’s. Het werd er zelfs zo gezellig dat we de tijd uit het oog verloren en ons moesten haasten om onze trein te halen. Daar wij nog afscheid moesten nemen van Kris , is ons dat niet gelukt. Maar niet getreurd. Dan maar wachten op de volgende trein. Op het perron werden de impressies van het dagje Brugge al volop besproken. Eenmaal weer aangekomen te Dendermonde, werd onze trefdag afgesloten met een etentje bij de plaatselijke Italiaan. Na een heerlijk etentje en veel gezellige babbels was het stilaan tijd om naar huis toe te gaan.

Zo beleefden wij dus een TOPtrefdag in het wondermooie Brugge met een prachtig team!

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page