top of page

Stevoort toont zich solidair met ADO Icarus


De organisatoren van ‘Stevoort Solidair’, de jaarlijkse solidariteitsactie van de inwoners van Stevoort (bij Hasselt), hebben 2.000 euro geschonken aan ADO Icarus. Ook de vzw OOOC Elkeen en het Rode Kruis konden rekenen op steun.

Jaarlijks zetten heel wat inwoners van Stevoort hun schouders onder ‘Stevoort Solidair’. De actie vond ditmaal plaats tijdens het laatste weekend van januari. Organisator Josepha Raymaekers vertelt: “Vrijdagavond was de zaal goed gevuld met jong en oud, met 252 spelers was deze kienavond zeker geslaagd. Zaterdagavond was er weer een heerlijke quiz met 41 ploegen. Met veel helpende handen werd er in de carwash voor gezorgd dat er weer 177 propere wagens van het terrein reden.” ADO Icarus was trouwens goed vertegenwoordigd tijdens het actieweekend, met zowel een quizploeg als mensen die hun wagen zijn gaan laten wassen.

Omdat ook de lagere school van Stevoort op verschillende manieren betrokken werd bij de grote actie, gingen onze communicatiemedewerker Stephanie en gebruiker Mario langs bij de kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar. Ze legden uit wat ADO Icarus precies doet en de leerlingen mochten vragen stellen aan Mario. Hij werd meteen omgedoopt tot ‘Super Mario’ en is nu wereldberoemd in Stevoort. De kinderen hebben trouwens naderhand allemaal een tekening gemaakt voor onze organisatie. Uiteraard is Mario (die graag videospelletjes speelt) het onderwerp van veel van de tekeningen. De mensen van Stevoort Solidair hebben de tientallen tekeningen ingebonden en deze liggen nu aan het onthaalhoekje van onze centrale zetel in Hasselt.

De cheque van 2.000 euro zal gebruikt worden voor de aankoop van fietsen voor onze assistenten. Een grote ‘dankjewel’ aan iedereen van Stevoort Solidair is hier zeker op z’n plaats!

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page