top of page

ADO Icarus gestart met unieke alarmassistentie voor senioren


In Denderleeuw is ons centrum voor zelfstandig leven zopas gestart met alarmassistentie voor senioren. Denderleeuw is daarmee de koploper binnen ADO Icarus. Ook een aantal andere centra zijn volop bezig met het uitwerken van de service. De dienstverlening kan een enorme meerwaarde betekenen voor alle senioren in de buurt van onze centra.

Waar alarmassistentie voor senioren elders veeleer beperkt blijft tot het doorschakelen van een oproep van de senior in kwestie naar familieleden, neemt ADO Icarus een actieve rol in. Een senior die bij ons een oproep plaatst, wordt zo snel mogelijk bezocht door één van onze ADL-assistenten. Een voorwaarde om beroep te kunnen doen op onze dienstverlening is daarom wel dat de senior in de nabijheid van een ADL-centrale woont. Onze alarmassistentie loopt zowel overdag als ’s nachts en zorgt er bijgevolg voor dat heel wat senioren langer alleen kunnen blijven wonen. ADO Icarus voorziet bij de aangesloten cliënten een oproepknopje (via een pols- of halsbandje), de kostprijs voor deze service bedraagt slechts 12,5 euro per maand. Bijkomend wordt er 20 euro gevraagd per oproep.

In Denderleeuw is de dienstverlening zopas van start gegaan. Zowel een ouder koppel als een alleenstaande senior uit de buurt zijn aangesloten. Ook een aantal andere centra lijken weldra te volgen, bijvoorbeeld Lommel en Halle. Alle centra voor zelfstandig leven willen de service binnen de kortste keren uitwerken.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page