top of page

Het project ‘BuurtPensioen’ krijgt uitbreiding… én lanceert een boek!


Buren die elkaar helpen, daar draait het om bij ‘BuurtPensioen’. Wie hulp krijgt van een ander, is de volgende keer zelf vrijwilliger. Dat het systeem werkt is nogmaals gebleken. Het project ‘BuurtPensioen’, dat ondergebracht en gesteund wordt in ons Lokaal Dienstencentrum in Neder-Over-Heembeek, krijgt uitbreiding naar het centrum en noorden van Brussel. Bovendien is er zopas een boek verschenen om andere wijken te inspireren.

Het project ‘BuurtPensioen’ brengt senioren en mensen met een beperking in contact met andere wijkbewoners voor hulp bij een boodschap, een lift met de wagen, een uitstapje, wat administratie of gewoon een praatje. Een onderzoek leert dat één op acht Brusselaars soms hulp nodig heeft, maar niemand kent om dat aan te vragen. Er is dus wel behoefte aan een dergelijk initiatief.

Er is dan ook besloten om het project uit te breiden naar het centrum en noorden van Brussel. Dat was te horen op het persmoment begin juni. Niet alleen de pers was goed vertegenwoordigd, ook de leden van ons centrum waren massaal aanwezig. Reden daarvoor was ongetwijfeld de lancering van het boek ‘Het BuurtPensioen’. Trekker hiervan is immers onze eigen collega Tania Weyn. Zij was erg onder de indruk van de vele mooie dankwoorden. Ze hoopt naar eigen zeggen dat dit project nog lang mag doorlopen en op termijn kan rekenen op een permanente financiering.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page