top of page

Huiskamerconcert in Halle brengt meer dan 1.000 euro op


Op 28 mei organiseerde de dienst voor zelfstandig leven in Halle een huiskamerconcert. De huiskamer van gebruiker Dirk Gryseels werd omgetoverd tot een unieke locatie voor een optreden van coverartiest Willy Dessers. Alle opbrengsten, in totaal maar liefst 1.043,12 euro, zijn geschonken aan ADO Icarus, waarvoor een dikke dankjewel!

Hieronder lees je het verslag van de avond, geschreven door Micheline Dereyck, onze financieel en administratief directeur.

“Met drieën zakten we op zaterdag 28 mei af naar de Wielewaallaan in Halle voor een huiskamerconcert, niet echt wetende waaraan we ons moesten verwachten.

We werden door het voltallige ADL-team van Halle verwelkomd bij Dirk, die zijn woning voor dit evenement ter beschikking had gesteld. Er was plaats in de living, annex keuken en (gelukkig door het goede weer) ook nog een uitwijkmogelijkheid naar het terras voor in totaal 50 gasten. Het zat goed vol.

De assistenten hadden alles op en top in orde gebracht: de huiskamer gezellig ingericht, hapjes gemaakt, presentjes voor de gasten, .. niets ontbrak.

We werden eerst opgewarmd door enkele liedjes gebracht door de tweelingbroer van Dirk. Mooi!

Daarna kwam Willy, als hoofdartiest aan zet. Ik waande me terug in de jaren 60-70; Bob Dylan, Eric Clapton, Neil Young, … Bij ‘The Streets of San Francisco’ werd door iedereen meegezongen. Ook de dochter van ADL-assistente Chris Denayer bleek een zeer mooie stem te hebben, en zong enkele liedjes mee. Ze zong samen met Willy onder meer het ontroerende ‘If I needed you’, bekend van de Vlaamse film ‘The Broken Circle Breakdown’. De baby van de zangeres, die probeerde de slaap te vatten in de armen van de opa, kon enkel bevestigen dat mama prachtig kan zingen.

Blijkt dat artiest Willy een heel verleden heeft als zanger en muzikant. Dat kwamen we van hem te weten in zijn bindteksten tussen de liedjes. Hij is zelfs afkomstig van Limburg. Daar zit inderdaad veel talent verborgen!

Het was een warme, mooie, ontroerende avond. Met een warm gevoel nam ik afscheid van alle mensen die deze avond mee realiseerden: Katie (regiomanager Halle), de ADL-assistenten, met in het bijzonder Chris, Gerda en Annelies, Dirk (die zijn woning ter beschikking stelde), en natuurlijk de artiesten. Nogmaals dank aan iedereen die deze avond mee gestalte gaf!”

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page