top of page

Veel interesse voor nieuw project in Emelgem


Op 1 juli 2016 werd in Emelgem onze nieuwe dienst voor zelfstandig leven voorgesteld aan de lokale pers en buurtbewoners. De interesse was groot. Ook heel wat potentiële gebruikers woonden de voorstelling bij. De nieuwe dienst zal in het voorjaar van 2017 de deuren openen, er zullen tweeëntwintig aangepaste appartementen zijn voor mensen met een fysieke beperking.

Onder meer de krant van West-Vlaanderen en Radio 2, samen met vele tientallen buurtbewoners en personen met een beperking, kwamen luisteren naar de voorstelling over onze nieuwe dienst in Emelgem. Die zal worden ondergebracht op de oude kloostersite in de Prinsessestraat, die momenteel grote verbouwingswerken ondergaat. Twaalf van de tweeëntwintig aangepaste appartementen worden standaard voorzien van ADL-assistentie door ADO Icarus. De tien andere appartementen komen met de optie om ADL-assistentie in te kopen. Alle aangepaste appartementen worden verhuurd door huisvestingsmaatschappij De Mandel. In de nabije omgeving komen er nog eens vijf extra woningen voor zorgbehoevenden.

Om een totaalpakket te verzekeren aan onze gebruikers zullen we naast ADL-assistentie ook aangepast vervoer, een klusjesdienst en de verpleegdienst Curatio aanbieden. Voor warme maaltijden kunnen de gebruikers terecht in het nabijgelegen Dorpshuis. Daar heeft het OCMW van Izegem een volledig rolstoeltoegankelijk dorpsrestaurant. Thuisbezorging is ook mogelijk. Dienstencentrum De Leest zal maandelijks een activiteit organiseren in het Dorpshuis en ook het Sociaal Huis vat er iedere week post. Dankzij een samenwerking met de vzw UNIE-K zijn ook mensen met een NAH (Niet-Aangeboren Hersenletsel) welkom.

De komst van ADO Icarus kan voor alle omwonenden een meerwaarde betekenen, ook als ze geen beperking hebben. Zij kunnen namelijk ook van alle extra diensten gebruik maken. Opvallend is het systeem van alarmassistentie voor senioren in de buurt. Als de oudere persoon alarm wil slaan, kan hij/zij op een knop duwen. Eén van de ADL-assistenten gaat zo snel mogelijk een kijkje nemen. De vzw onderneemt dus zélf actie, i.p.v. de kinderen of buren te alarmeren en het verder aan hen over te laten. Dit tegen een zeer democratische prijs waardoor het voor iedere oudere persoon mogelijk is om langer alleen thuis te blijven wonen.

ADO Icarus zal in 2017 in Emelgem enkele tientallen vacatures openstellen voor de verschillende functies.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page