top of page

Music for ADO komt langzaam aan op gang


ADO Icarus neemt dit jaar voor de derde keer op rij deel aan Music for Life van Studio Brussel. In het kader van Music for Life kunnen we tijdens de laatste maanden van het jaar acties opzetten om geld in te zamelen voor ADO Icarus.

Hierbij willen we aan al onze gebruikers, medewerkers, sympathisanten en partners een warme oproep doen om leuke acties te bedenken en/of deel te nemen aan de al bestaande initiatieven. Als we allemaal de handen in elkaar slaan, slagen we er zeker in vast in om de opbrengst van vorig jaar te overschrijden! En die opbrengst was niet van de poes, namelijk zo’n 15.000 euro. Met het geld kochten we een nieuwe bestelwagen voor de klusjesdienst.

Waar we het ingezamelde geld dit jaar voor zullen gebruiken, willen we voor een stuk laten bepalen door onze gebruikers en personeelsleden. Als jij dus een goed idee hebt, een nood ziet, …, mag je je suggestie altijd doormailen naar onze collega Winde (winde.blocken@ado-icarus.be). In West-Vlaanderen bijvoorbeeld zal het geld dat daar wordt ingezameld, gebruikt worden om het nieuw busje dat er komt aan te passen aan het gebruik door personen met een beperking.

Er zijn al een aantal personen en diensten die hun acties aan ons hebben meegedeeld. We geven je graag een beknopt overzicht. We verwachten dat er de komende weken nog enkele acties zullen bijkomen.

Powerkalender 2017

Onze cliënt Jo Vanrusselt heeft een POWER jaarkalender voor 2017 ontworpen, met elke maand een stijlvolle POWER foto in zwart-wit van een persoon met een zichbare beperking. Meer dan de helft van de afgebeelde personen zijn verbonden met ADO Icarus, onder wie ook onze algemeen directeur Eddy Denayer! Eind oktober ligt er op elke dienst een voorbeeldkalender ter inzage. De kalender kost 10 euro. Bestellen kan via elke dienst, en dit tot 9 november. De bestelde kalenders worden aan de diensten bezorgd op 25 november. Na 9 november kan je nog rechtstreeks bij Jo bestellen via jo@jvfotografie.be. Voor diensten en gebruikers die graag een actie willen houden voor ADO, maar zelf geen origineel idee hebben, kunnen de kalenders van Jo een perfect alternatief zijn. Wedden dat er heel wat mensen in je omgeving of op kerstmarktjes het leuk vinden om zo’n mooie kalender aan te schaffen ten voordele van het goede doel?

Wafelverkoop

Ook dit jaar zijn er weer heerlijke wafels te verkrijgen: vanille, suiker, chocolade, of voor de twijfelaars: half vanille, half chocolade of half suiker, half chocolade. Een pak kost vijf euro, echt geen geld voor zoveel lekkers! Ook de wafels lenen zich er perfect toe om ook aan externen te verkopen.

Wielertocht for Life

In Halle weten ze van wanten! Na een succesvolle wielertocht met meer dan dertig deelnemers in 2015 organiseert de dienst ook dit jaar een tocht met de fiets van de centrale in Halle naar De Schorre in Boom. De tocht vindt plaats op zondag 18 december. De aankomst in Boom is voorzien rond half vier in de namiddag, op dat moment zendt Studio Brussel haar vertrouwde ‘Warmste week’ uit en is het bijzonder gezellig op de weide. Wie dus niet meefietst kan onze sportievelingen altijd gaan verwelkomen bij hun aankomst in Boom. Deelnemers aan de wielertocht zoeken sponsors die een bedrag naar keuze doneren, om hen een hart onder de riem te steken. Ook mensen die niet deelnemen kunnen uiteraard hun collega's helpen om sponsors te zoeken. Wil je graag meefietsen of de deelnemers sponsoren? Stuur dan zeker een mailtje naar katie.denayer@ado-icarus.be (Halle) of winde.blocken@ado-icarus.be (centrale zetel).

Bowling for life

Intussen ook een traditie is de Corda Bowling Cup, die we samen met de Hasseltse Corda Campus organiseren (waar onze hoofdzetel ligt). Op maandag 12 december vindt de derde editie van de Corda Bowling Cup plaats. Voor de prijs van 160 euro kan je met een ploeg van vier personen deelnemen aan het toernooi (gebruik van de bowlingbaan en bowlingschoenen inbegrepen), en krijg je twee broodjes en vier drankjes per persoon.

Miet for Life

Onze creatieve gebruiker Miet Boonen uit Hasselt is intussen al goed gekend op de verschillende diensten van ADO Icarus. Dat kan ook niet anders want Miet heeft ons de laatste jaren al meermaals laten smullen. Samen met haar moeder bakt ze allerlei lekkers en knutselt ze hartverwarmende kerstkaarten. De prijzen van de kaarten variëren van vijftig cent tot drie euro. Haar wereldberoemde speculaas verkoopt ze aan 3,5 euro per pak, de mikkemannen kosten 3 euro per stuk. Er zijn ook kerststronken en gateaus verkrijgbaar in verschillende maten en prijsklassen. Je kan altijd terecht bij Miet zelf voor bestellingen, op het nummer 011/74 60 47. Je kan je bestelling ook plaatsen bij onze collega winde.blocken@ado-icarus.be. Speculaas en kerstkaarten kunnen via de interne post van ADO Icarus op alle diensten geleverd worden. Mikkemannen, gateaus en kerststronken dien je bij Miet thuis in Hasselt te gaan halen.

Dienst Denderleeuw knutselt

De dienst voor zelfstandig leven in Denderleeuw gaat een actie doen met allerlei zelfgemaakte gadgets en zelfgemaakt lekkers: snoepzakjes, choco, advocaat, een beschermhoesje voor papieren zakdoekjes,… De prijzen zullen variëren tussen drie en vijf euro. Meer info volgt nog.

Hebben de bovenstaande initiatieven je geïnspireerd en wil je graag zelf een actie op touw zetten? Ga dan als volgt te werk:

  1. Bedenk iets leuks waarmee je geld kan inzamelen;

  2. Ga naar de website www.musicforlife.be en registreer je actie, met keuze voor het goede doel “ADO Icarus”;

  3. Breng ons op de hoogte door te mailen naar winde.blocken@ado-icarus.be (zo kunnen wij je helpen door reclame te maken via onze eigen kanalen zoals Facebook);

  4. Organiseer je actie vóór 24 december;

  5. Stort het geld via de website van Music for Life, zij verzamelen al het ingezamelde geld per goed doel en storten het door naar ADO Icarus.

In november maken we een volledig overzicht van alle acties. Breng ons dus tijdig op de hoogte van jouw actie als je hierin opgenomen wil worden! Uiteraard kan je ons ook helpen door het ondersteunen van of het deelnemen aan de bestaande initiatieven! Mail je voorstellen voor de besteding van de opbrengsten, nieuwe initiatieven, en alle vragen over deelname aan de acties naar winde.blocken@ado-icarus.be.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square