top of page

Vrijwilligerswerking: nieuwe extra handleiding documenten online


Meer dan driehonderd budgethouders en een paar duizend vrijwilligers doen maandelijks beroep op de vrijwilligerswerking van ADO Icarus. Wij regelen alles wat betreft de verzekering van alle vrijwilligers en zorgen voor een correcte en snelle uitbetaling van onkostenvergoedingen. Om onze cliënten nog beter te ondersteunen hebben we een extra handleiding gemaakt.

Budgethouders die hun vrijwilligers op een correcte manier willen inschakelen kunnen al een hele tijd bij ADO Icarus terecht. De dienstverlening breidt almaar uit en sinds vorig jaar staan alle documenten die budgethouders nodig hebben om hun vrijwilligers te verzekeren en te voorzien van een correcte onkostenvergoeding online.

Omdat we toch nog regelmatig vragen krijgen over ‘wat er precies waar moet ingevuld worden’ op de documenten, hebben we zopas een nieuwe handleiding rond de onkostenformulieren gemaakt. Je vindt deze op onze website, onder de rubriek ‘vrijwilligerswerk’: www.ado-icarus.be/vrijwilligers.

Nu het einde van het jaar nadert, krijgen we bovendien regelmatig de vraag of er een maximum forfaitaire kostenvergoeding geldt. Die is er inderdaad, het bedrag per vrijwilliger is vastgesteld op 1.308,38 euro voor 2016. Het is de bedoeling dat de budgethouder er zélf over waakt dat dit bedrag niet overschreden wordt. Ook rond de kilometervergoeding geldt er trouwens een beperking, wanneer er een combinatie wordt gemaakt van een ‘forfaitaire’ kostenvergoeding met een terugbetaling van ‘werkelijke vervoerskosten’. Dit is slechts mogelijk voor maximaal 2000 kilometer per jaar en per vrijwilliger. Met andere woorden, indien de vrijwilliger kiest voor een combinatie van beide systemen mag hij/zij slechts een kostenvergoeding indienen voor maximum 2000 kilometer per jaar.

Opgelet: Vanaf 1 juli 2016 zijn de kosten per gemaakte kilometer gewijzigd. Je vindt ook de nieuwe documenten voor het indienen van verplaatsingsonkosten terug op onze website.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page