top of page

Marktkramer voor één dag: een verslag

Op zaterdag 12 november kropen de medewerkers van de dienst in Halle voor één dag in de huid van marktkramer. Ze verkochten wafels en kerstrozen voor Music for Life.

Lees hier het verslag van deze dag, geschreven door Chris Denayer, ADL-assistente in Halle.

Het is zaterdag 12 november 2016 en het heeft voor het eerst gevroren deze herfst! Verrassend koud dus om net vandaag voor Music for Life op de markt te staan om wafels te verkopen.

7 uur, het is nog een beetje donker, en de eerste shift met assistenten daagt op. De ‘madam van de stad’ wijst ons een standplaats aan en we beginnen meteen met het opstellen van onze kraam. Een echte, wat versleten, marktparaplu, gewichten zodat onze paraplu niet wegwaait, schragen met planken erop, een receptietafel met parasol, want we verwachten nog zon!

Tegen 7u30 komt de levering kerstrozen aan en om 8 uur staat onze marktkraam helemaal klaar, alsof we dat elke week doen! ADO-assistenten zijn ontzettend polyvalent.

In het begin verloopt de verkoop wat moeizaam. Er is nog niet veel volk op de been en het is koud voor iedereen. Gelukkig worden we om 9 uur al versterkt door de volgende ploeg die ons komt verwarmen met thee en koffie.

We voelen wel dat we de mensen echt moeten aanspreken en vertellen waarom we daar staan en waar onze winst voor zal dienen.

Tegen 10 uur vinden een drietal gebruikers de weg naar onze kraam en ze hebben een stralende zon meegebracht. We moeten al veel minder uitleg geven en de kerstrozen vliegen ons winkeltje uit.

De derde ploeg komt eraan en tegen 12u30 hebben we 90 kerstrozen verkocht en een 100-tal pakjes wafels.

Het blijft elk jaar weer een unieke ervaring om ADO Halle bekend te maken in de streek. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan het welslagen van deze leerrijke marktdag!

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page