top of page

Music for ADO bracht 23.600 € op!

De laatste maanden van het jaar werd er naar goede gewoonte hard gewerkt om met verschillende acties geld in te zamelen voor ADO Icarus in het kader van Music for Life. De inzet werd beloond met een royale opbrengst van 23.600 €!

Wij zijn dan ook werkelijk ontroerd door de vele mooie initiatieven, het goede hart van zoveel mensen en de enorme steun die we mochten ontvangen.

Die mooie opbrengst werd gerealiseerd door onderstaande acties:

1. Powerkalender van Jo Vanrusselt

Jo Vanrusselt, een gebruiker van de dienst in Hasselt en gepassioneerd fotograaf, maakte een jaarkalender voor 2017, met elke maand een stijlvolle powerfoto in zwart-wit van een persoon met een zichtbare beperking.

Hij verkocht 500 exemplaren van zijn kalender en zamelde hiermee 3.700 € in voor ADO Icarus.

2. Speculaas en wenskaarten van Miet Boonen

Net als vorig jaar verkocht Miet Boonen, ook een gebruiker van Hasselt, handgemaakte wenskaarten voor de feestdagen.

Ook haar moeder stak weer de handen uit de mouwen en sloeg aan het bakken. Ze maakte heerlijke ovenverse speculaas en biscuit.

De verkoop bracht in totaal 1.106 € op.

3. Een warm lichtje voor de warmste week

Aan de andere kant van het land, in de dienst in Kortrijk, maakten assistenten Ann Roose en Kristien Gernay mooie windlichtjes in cement.

Dit was zo een onverhoopt succes dat de productie met moeite de bestellingen kon volgen. Er werden meer dan 200 stuks verkocht en dit bracht 1.108 € in het laatje.

4. Denderleeuw creatief

En ook de assistenten van de dienst in Denderleeuw spraken hun innerlijke creativiteit aan. De verkoop van hun handgemaakte gadgets in retro-motiefjes (hoesjes voor papieren zakdoekjes, fopspeenhouders en sleutelhangers), zelfgemaakte choco en snoepzakjes was in totaal goed voor 1.207 €.

5. Buurtborrel Lommel

De dienst in Lommel organiseerde op wapenstilstand een buurtborrel waar de buurtbewoners rond gezellige vuurkorven een hartverwarmend jenevertje of ander drankje konden nuttigen.

Hiermee werd 380 € ingezameld.

6. Restaurantdag Diest

Begin oktober organiseerde de dienst in Diest een restaurantdag. Van de opbrengst hiervan werd 500 € gestort aan Music for ADO.

7. Kerstrozen op de markt in Halle

De medewerkers van de dienst in Halle kropen op zaterdag 12 november voor één dag in de huid van marktkramer. Ze verkochten wafels en kerstrozen.

De kerstrozen brachten 225 € op en er werden meer dan 100 pakken wafels verkocht.

Een uitgebreid verslag van deze marktdag lees je hier.

8. Wafelverkoop

Niet enkel op de dienst in Halle, maar ook de diensten in Zolder, Lommel, Menen en Kortrijk verkochten heel wat wafels.

De medewerkers van de centrale zetel verkochten wafels in de VIP tent van basketbalclub Hubo Limburg United, aan de ingang van de brasserie van de Corda Campus in Hasselt, in de hal van het Officenter in Hasselt en op de markt in Hasselt.

In totaal werden er door de diensten en de centrale zetel samen meer dan 1.000 pakken wafels verkocht, goed voor een opbrengst van 3.163,26 €.

9. Corda Bowling Cup

Samen met Corda Campus Hasselt organiseerde de centrale zetel op maandag 12 december voor het derde jaar op rij de Corda Bowling Cup. Met 28 ingeschreven ploegen was de Bowling Champion in Zonhoven volledig gevuld.

De gemoedelijke strijd om de wisseltrofee leverde 2.208 € op. Het team van Jabil ging voor de tweede maal met de trofee aan de haal.

10. Wielertocht for Life

De kers op de taart was toch wel de Wielertocht for Life.

Katie Denayer van de dienst in Halle vond maar liefst 90 deelnemers bereid om in uiterst gure weersomstandigheden vanuit de dienst in Halle naar de Schorre in Boom te fietsen.

De moed van de deelnemers werd beloond met een duizelingwekkend bedrag aan sponsoring van 10.000 €!

Een uitgebreid fotoverslag van de wielertocht vind je via deze link.

Het totaalbedrag zal nog licht gaan stijgen, aangezien we ook nog een deeltje krijgen van de opbrengst van de activiteiten van Studio Brussel, zoals de Warmathon, de verkoop van het vlammetje,…

Indien dit in lijn ligt met vorig jaar, zullen we wellicht rond de 24.000 € eindigen.

Hoe gaan we dit mooie bedrag besteden? De directie van ADO Icarus heeft besloten om het over volgende projecten te verdelen:

- Aanpassingen aan het nieuwe busje van Kortrijk/Menen

Voor de diensten Kortrijk en Menen werd er een nieuw busje voor personenvervoer aangekocht. Zoals je in een eerdere nieuwsbrief kon lezen, werd de aankoop deels gefinancierd door United Fund for Belgium. Vooraleer de Ford Transit echter geschikt is voor het vervoer van rolstoelgebruikers, dienen er nog heel wat kostelijke aanpassingen aan het voertuig te gebeuren.

Dankzij jullie zullen de gebruikers van Kortrijk en Menen weldra in een gloednieuw aangepast busje vervoerd kunnen worden!

- Verfraaiing van de ADL-centrale in Denderleeuw

De centrale van onze dienst in Denderleeuw is dringend aan een nieuw likje verf toe. Daarnaast dienen er nog een aantal opknapwerkjes te gebeuren en moet een gedeelte van de meubels worden vervangen.

- Buurtcafé in Halle

In de centrale van onze dienst in Diest beschikken de gebruikers over een praatcafé: een lokaal waar zij kunnen vergaderen, iets kunnen organiseren of waar zij gewoon naartoe kunnen wanneer zij behoefte hebben aan sociaal contact.

Een gedeelte van de ingezamelde gelden zal worden aangewend om eenzelfde lokaal in onze dienst in Halle in te richten, met de welluidende naam Buurtcafé GANGERS.

- Organisatie van EEP

ADO Icarus organiseert in samenwerking met Fokus op Emancipatie voor de gebruikers EEP-cursussen. EEP staat voor Eigenhandig Ervaringsdeskundig Plan en is een groepsmethodiek voor vraagverduidelijking waarbij personen met een beperking, via het uitwisselen van ervaringen, hun eigen toekomst plannen.

Dit bleef in het verleden beperkt tot een aantal diensten. Dankzij Music for Life kunnen er nu ook EEP-cursussen georganiseerd worden in andere diensten waar daar nood aan is.

Voor meer foto’s van de verschillende acties, verwijzen we jullie naar onze facebookpagina: www.facebook.com/adoicarus.

Klik dan zeker ook even op de knop “Vind ik leuk” bovenaan de pagina, moest je dat nog niet gedaan hebben!

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square