top of page

Frit fret festijn in Neder-Over-Heembeek voor nieuw busje ADO Icarus


De vzw ‘de Vriendenkring ADO Icarus Heembeek’ kan terugblikken op een bijzonder geslaagd Frit fret festijn. Hun eerste evenement werd talrijk bijgewoond en gesponsord. Deze vzw werd eind vorig jaar opgericht vanuit een heel aantal Heembekenaren. ADO Icarus heeft in hun gemeente een Lokaal Dienstencentrum, waar we activiteiten en dienstverlening aanbieden voor ouderen en mensen met een beperking.

Sinds onze opstart (vier jaar geleden) herleeft Heembeek volgens haar inwoners weer een beetje. Inwoners zeggen bij ons een warme stek te vinden om hun dag door te brengen.

Behalve de centrumverantwoordelijke Conny Roekens zijn er 27 vrijwilligers actief. Terwijl Conny huisbezoeken doet, zetten de vrijwilligers hun talenten in om er elke dag weer een speciale dag van te maken. Vandaag bereiken heel wat Heembekenaren het centrum zonder problemen! Maar een grote groep mensen - die het centrum nog meer nodig hebben - geraken er zonder hulp niet! Zowel de heuvelachtige omgeving als de fysieke mogelijkheden liggen hier aan de basis. In een straal van 1 km van het Lokaal Dienstencentrum wonen zoveel zorgbehoevende ouderen die omwille van hun beperkte mobiliteit niet tot in het lokaal dienstencentrum geraken. Vaak geraken deze mensen sociaal geïsoleerd!

Deze frustratie werd niet langer verdragen door de lokale gemeenschap. Zo kreeg een lokale beenhouwerij samen met andere sympathisanten de idee hun schouders te zetten onder een nieuwe vzw ‘de Vriendenkring ADO Icarus Heembeek’. Met als 1ste belangrijke doel: geld inzamelen voor de aankoop van een aangepaste minibus! Tijdens het weekend van zaterdag 11 maart was er dan het 1ste Frit Fret Festijn waarop we hoopten op veel inschrijvingen. Het werden er meer dan 400! Buurtbewoners, plaatselijke verenigingen, handelaars, iedereen was van de partij! Iedereen kwam zijn/haar steentje bijdragen. Heel wat handelaars waren ook bereid een financieel duwtje in de rug te geven. Waarvoor dank! Het eetfeest bracht mensen samen, die elkaar al een hele tijd niet meer gezien of gehoord hadden. Van gemeenschapsvorming gesproken. Iedereen hoopt dat het busje er snel zal zijn!

In Neder-Over-Heembeek staat immers naast het lokaal dienstencentrum de opstart van een NIEUWE ondersteuningsdienst voor personen met een lichamelijke beperking in de steigers. Ook voor deze dienst zal een aangepast minibusje een meerwaarde zijn.

De nieuwe vzw koos ervoor om niet alleen via fondsen en subsidies aan middelen te geraken, maar wil vooral inzetten op de gemeenschap. Samen dingen realiseren, verbondenheid creëren en solidariteit stimuleren moest mee aan de basis liggen. Daar zijn ze, samen met ons centrum in Neder-Over-Heembeek alvast in geslaagd!

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page