top of page

ADO for life

ADO Icarus neemt dit jaar voor de vierde keer op rij deel aan Music for Life van Studio Brussel. In het kader van Music for Life kunnen we tijdens de laatste maanden van het jaar acties opzetten om geld in te zamelen voor ADO Icarus.

Hierbij willen we aan al onze gebruikers, medewerkers, sympathisanten en partners een warme oproep doen om leuke acties te bedenken en/of deel te nemen aan de al bestaande initiatieven.

Totnogtoe staan volgende acties op de agenda:

Pannenkoekenfestijn

Onze cliënte Miet Boonen uit Hasselt organiseert samen met haar mama Lea een pannenkoekenfestijn op zondag 19 november van 14 tot 18u. Dit vindt plaats in zaal Schimpen, Stevoortse Kiezel 119, 3511 Kuringen. Er zal ook huisgemaakte taart verkrijgbaar zijn. Voor wie graag nog lekkers mee naar huis neemt is er de bekende zelfgemaakte speculoos van Lea. Ten slotte zullen ook de handgemaakte kerstkaarten van Miet verkrijgbaar zijn! Vooraf inschrijven is niet nodig.

Wie er niet kan geraken maar toch graag kaarten of speculoos wil bestellen, kan dat door te mailen naar miet.boonen@telenet.be of door te bellen naar Miet (0476/85 97 89). Je kan trouwens ook verschillende soorten kerststronken en nieuwjaarsbiscuit bestellen, voor een overzicht kan je terecht op haar facebookpagina www.facebook.com/miet.boonen2. Alle bestellingen zijn af te halen bij haar thuis in Hasselt.

Wafelverkoop

Ook dit jaar zijn er weer heerlijke wafels te verkrijgen: vanille, suiker of chocolade. Een pak van zes wafels kost vijf euro, echt geen geld voor zoveel lekkers! De wafels lenen zich er perfect toe om ook aan externen te verkopen. Medewerkers van de centrale zetel zullen op verschillende plaatsen wafels gaan verkopen, en ook bijvoorbeeld de dienst van Halle liet al weten begin december op de plaatselijke markt te zullen gaan staan.

Mondschilderij

Onze cliënt Jos Willems (Zolder) maakte een prachtige mondschilderij om te veilen voor ADO Icarus. Tijdens

de Open Bedrijvendag konden bezoekers hem aan het werk zien. Het is echt prachtig om te zien hoe Jos met zijn mond de mooiste dingen maakt. Aan de schilderij die hij veilt voor onze organisatie had hij maar liefst 30 (!) uur werk. Het hoogste bod is momenteel 100 euro, maar weldra zal er een online bieding zijn waarvan we hopen dat er nog hogere biedingen uit voort komen.

Bowling for life

Intussen ook een traditie is de Corda Bowling Cup, die we samen met de Hasseltse Corda Campus organiseren (waar onze hoofdzetel ligt). Op maandag 11 december vindt de vierde editie van de Corda Bowling Cup plaats. Voor de prijs van 160 euro kan je met een ploeg van vier personen deelnemen aan het toernooi (gebruik van de bowlingbaan en bowlingschoenen inbegrepen), en krijg je twee broodjes en vier drankjes per persoon.

Hebben de bovenstaande initiatieven je geïnspireerd en wil je graag zelf een actie op touw zetten? Ga dan als volgt te werk:

  1. Bedenk iets leuks waarmee je geld kan inzamelen;

  2. Ga naar de website www.musicforlife.be en registreer je actie, met keuze voor het goede doel “ADO Icarus”;

  3. Breng ons op de hoogte door te mailen naar stephanie.hauben@ado-icarus.be (zo kunnen wij je helpen door reclame te maken via onze eigen kanalen zoals Facebook);

  4. Organiseer je actie vóór 24 december;

  5. Stort het geld via de website van Music for Life, zij verzamelen al het ingezamelde geld per goed doel en storten het door naar ADO Icarus.

Waarvoor zal het ingezamelde geld gebruikt worden?

Een tijd geleden hebben we aan de regiomanagers gevraagd waarvoor zij specifiek geld wilden inzamelen met hun dienst. Deze behoeften zullen eerst worden ingelost. Het geld dat wordt ingezameld bij de diensten die zelf geen specifieke behoeften hebben aangegeven gaat naar een overkoepelende nood, nl. de aankoop van een aantal nieuwe fietsen. Deze fietsen worden dag in dag uit gebruikt door assistenten, die zich verplaatsen tussen de centrale en de cliënten. Het is dus van belang dat de fietsen goed werken en geen mankementen vertonen. Afhankelijk van het ingezameld bedrag zal er tot slot ook nog geld geïnvesteerd worden in de optimalisatie van onze oproepsoftware.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page