top of page

Centrum voor zelfstandig leven Izegem volzet bij opening


Dit najaar is ons elfde centrum voor zelfstandig leven in Emelgem bij Izegem geopend. Ook de dienstverlening is succesvol gestart. Al vanaf de start waren alle aangepaste woningen die verbonden zijn aan onze dienstverlening verhuurd.

Ons centrum is ondergebracht in de volledig vernieuwde kloostersite in de Prinsessestraat. In totaal zijn er

tweeëntwintig aangepaste appartementen voorzien. Twaalf hiervan worden door ADO Icarus verhuurd en voorzien van 24/24u-permanentie. Ook zijn er intussen een aantal cliënten die gebruik maken van ondersteuning op afspraak en de huishoudhulpen van onze zustervzw DC Icarus.

Er werd onlangs ook een officieel openingsmoment georganiseerd door de bouwmaatschappij De Mandel. Hierop waren een aantal prominenten aanwezig, zoals de burgemeester en schepenen van Izegem en de voorzitter en directeur van De Mandel. En natuurlijk heel wat buurtbewoners en nieuwe bewoners, die zopas hun intrek namen in het bouwproject. Ook ADO Icarus was goed vertegenwoordigd door personeel, cliënten en directie.

Intussen leren in Emelgem de buurtbewoners en ADO Icarus steeds beter kennen. Onze collega’s flyeren regelmatig zodat de buurtbewoners weten dat ook zíj baat kunnen hebben bij onze dienst (vb. via de alarmassistentie voor senioren en de dienstencheques). En andersom. Zo nam lokale bakker Kris bijvoorbeeld maatregelen opdat onze cliënten ook met hun rolstoel binnen kunnen in de bakkerij.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page