top of page

Marktkramer-voor-één-dag, een verslag uit Halle


Volgend verslag werd geschreven door de collega's van Halle, die naar aanleiding van Music for Life post vatten op de wekelijkse markt.

"Dit jaar kwam onze voorbereiding wat langzamer op gaan. In september kreeg onze dienst namelijk een nieuwe regiomanager, de lieftallige Julie Daelman uit Aalst. Vandaar dat we pas op 2 december onze jaarlijkse marktdag konden houden.

De dag voordien waren we nog met een paar collega’s (de harde kern) naar een toneelstuk gaan kijken waarin onze vorige regiomanager mee speelde. Het werd die avond nogal laat. Maar beloofd is beloofd en als we om 6u15 op de markt van Halle aankomen zijn we bijna de laatste. We veroveren toch nog een plaats naast een sympathiek groot groentekraam.

De ‘madam van de stad’ komt langs en is akkoord dat we daar blijven staan. We kiezen de zonnekant in de hoop dat die gauw komt om ons op te warmen, want het is slechts 2 graden! We bouwen ons kraam verder uit en stallen onze pakjes wafels uit en 135 prachtige kerstrozen. Een kleine receptietafel met parasol om koffie, soep en glühwein aan te bieden en om onszelf warm te houden. Julie trakteert met verse koffiekoeken.

Vanaf het begin loopt de verkoop heel goed, er is nog niet veel volk op de been maar diegene die langskomen, steunen graag het ‘goede doel’. Misschien hebben ze toch een beetje medelijden met ons omdat het zo koud is.

We voelen wel dat we de mensen echt moeten aanspreken en vertellen waarom we daar staan en waar onze winst naartoe gaat.

Tegen 10u30 uur vinden een viertal moedige gebruikers de weg naar ons kraam. Ze worden beloond want ook ons muzikaal talent, Tim (vriend van Julie) komt vanuit het verre Aalst met zijn gitaar en zorgt voor de muzikale noot in ons wafel- en bloemenkraam.

Tegen 11u worden een paar assistenten afgelost en hebben we al onze kerstrozen verkocht. Nog een laatste inspanning zodat we de resterende wafels ook nog kwijt geraken.

Het is bijna gelukt maar om 12u30 moeten we beginnen opruimen en rijden we huiswaarts met nog 35 pakjes wafels. Hopend dat de afwezigen nog een kleine inspanning doen om die bij familie en vrienden te verkopen.

Het blijft elk jaar weer een unieke ervaring om ADO Icarus Halle bekend te maken bij het publiek in de streek.

Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan het welslagen van deze leerrijke marktdag! We dromen al van de volgende!!!

De marktkramers van dienst waren Julie, Johan, Gerda, Myriam Demol, Nathalie en Chris."

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page