top of page

Music for Life goed voor 12.000 euro


De voorbije maanden zijn er weer heel wat acties georganiseerd voor (en door) ADO Icarus in het kader van Music for Life. Waarvoor een grote DANKUWEL aan alle organisatoren en sympathisanten. Hun inspanningen brachten samen zo’n 12.000 euro op. Dat geld zal in de eerste plaats gebruikt worden voor de aankoop van een aantal nieuwe fietsen voor de assistenten, die zich tussen de gebruikers verplaatsen. Voorts zal de organisatie investeren in de optimalisatie van onze oproepsoftware. Deze is van cruciaal belang voor goedwerkende diensten.

Halle is met stip de dienst waar de meeste acties werden georganiseerd, goed voor een opbrengst van zo’n 6.500 euro. Zij hebben ervoor gekozen om een stuk van dat bedrag te gebruiken om wekelijks een vrijwilliger in te schakelen tijdens een druk moment op de ADL-centrale. Dit is zowel interessant voor de gebruikers (die hun wachttijd na het plaatsen van een assistentieoproep zien verkorten) als voor de assistenten (die versterking krijgen tijdens een piekmoment). Hieronder geven we een kort overzicht van de verschillende acties.

Miet Boonen: Pannenkoekenfestijn & verkoop van speculaas, gebak en zelfgemaakte kerstkaarten

Jaarlijks trouw op post is onze cliënte Miet Boonen uit Hasselt. Samen met haar mama Lea organiseerde ze in november 2017 voor het eerst een groot pannenkoekenfestijn. Ze kregen hierbij heel wat hulp van assistenten en andere personeelsleden van ADO Icarus, familie en vrienden. De pannenkoeken vielen in de smaak, de sfeer zat goed en iedereen was tevreden. De opbrengst van het festijn bedraagt 845 euro.

Behalve pannenkoeken bakten Miet en haar entourage ook nog kilo’s lekkere speculaas en gebak (biscuit). Voornamelijk Miets speculaas is intussen een gekend begrip binnen ADO Icarus en vermoedelijk ook ver daarbuiten.

De opbrengsten van de baksels allerlei bedraagt 860 euro.

Ten slotte was Miet ook nog eens maanden in de weer met het maken van mooie kerstkaarten, die alles samen ook nog eens 150 euro opbrachten. Weeral supergoed gedaan!

Dienst Halle: Mountainbiketocht en marktkraam

In samenwerking met de Dworpse bikers organiseerde de dienst voor zelfstandig leven in Halle op 23 december een mountainbiketocht van Halle naar Wachtebeke, waar op dat moment de warmste week plaatsvond. Meer dan veertig fietsers trotseerden de kou vertrokken om 8u ’s morgens richting het domein Puyenbroeck. Na een lunch in De Loods in Hofstade (met dank aan Spar Halle en De voedselbanken) kwamen ze ongehavend aan met een cheque van 4.000 euro. Na aankomst mochten de deelnemers een filmpje opnemen, dat je kan bekijken via http://dewarmsteweek.stubru.be/actiefilm/de-warmste-mountainbiketocht. Zelfs na de rit bleef de sponsoring binnenkomen. Op 31 januari is de sponsoring afgesloten op 5360 euro. Dit is werkelijk een prachtig resultaat, te meer gezien de korte tijdspanne waarin de actie is opgezet.

Een aantal collega’s uit Halle werden ook opnieuw ‘marktkramer-voor-één-dag’ en verkochten kerstrozen en wafels op de markt. De assistenten schreven hierover een leuk verslag, dat je hier kan lezen! De verkoop bracht, na aftrek van alle kosten, zo’n 1.100 euro op.

Wafelverkoop

Niet alleen in Halle verkochten we wafels, ook de collega’s van de centrale zetel en van andere diensten voor zelfstandig leven doorheen Vlaanderen gingen aan de slag. Dat leverde 1.673 euro op.

Firma Egberghs: De warmste boom

Het Hasselts bedrijf Egberghs, dat zich onder meer bezighoudt met alle mogelijke manieren van printen en gepersonaliseerde communicatie, koos ADO Icarus als goed doel voor de actie “De warmste boom”. Het bedrijf verkocht hoogwaardige kartonnen kerstbomen met verschillende opdrukken. Een gedeelte van de opbrengst, namelijk 1.000 euro, hebben ze aan ADO Icarus geschonken.

Jos Willems: Mondschilderij

Onze cliënt Jos Willems (Zolder) maakte een prachtige mondschilderij om te veilen voor ADO Icarus. Hij had er maar liefst dertig uur werk aan. Tijdens de Open Bedrijvendag konden bezoekers hem aan het werk zien. Jos’ kunstwerk werd via Facebook verkocht en haalde zelfs de krant Het Belang van Limburg. Het werk leverde 150 euro op.

Eric Bottu: Veiling voorwerpen Yanina Wickmayer

Ook tennisster Yanina Wickmayer heeft een hart voor ADO Icarus. In het kader van de Warmste week heeft ze vier gebruikte persoonlijke spullen aan ons geschonken. Het gaat om een tennisshirt, tennistas en twee tennisraketten, elk voorzien van haar handtekening. Het was Eric Bottu, één van onze ADL-assistenten in Hasselt, die ADO Icarus aan haar voorstelde en een online veiling opzette. Twee van de vier voorwerpen geraakten verkocht, goed voor 200 euro. De andere voorwerpen zullen tidens de volgende editie van Music for Life opnieuw geveild worden.

Bowling for life (i.s.m. Corda Campus)

De vierde editie van de Corda Bowling cup, die ADO Icarus jaarlijks met de Corda Campus organiseert, vond plaats op 4 december. Negen teams gingen de strijd aan voor de wisselbeker. Die ging voor het eerst in drie jaar niet naar Jabil, maar naar het team van Peeters Euregio Law. De prijs van het best verklede team ging naar de superhelden van DOP Limburg. De opbrengst van de cup bedraagt 575 euro.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page