top of page

“Hij heeft meerdere stenen verlegd”


Emotioneel afscheid van Eddy Denayer, bezieler en algemeen directeur ADO Icarus

Door Stephanie Hauben, stafmedewerker communicatie en fondsenwerving

Op 8 april overleed Eddy Denayer, de oprichter en bezieler van onze organisatie. Eddy was tevens de algemeen directeur van ADO Icarus en zeer geliefd. Zijn overlijden veroorzaakte een schok bij onze personeelsleden en gebruikers.

Zowel zijn familie als wij bij ADO Icarus werden de weken na zijn overlijden overstelpt met steunbetuigingen en persoonlijke anekdotes over Eddy. Het valt op hoe veel mensen hem zien als een groot voorbeeld. Dat hij veel personen met een beperking wist te raken is niet verwonderlijk, gezien de strijd die hij voor hen aanging. De zin “Hij heeft meerdere stenen verlegd” komt dan ook regelmatig terug in de steunbetuigingen. Maar ook bij zijn personeel had Eddy veel krediet opgebouwd. Want iedereen die ooit voor een baas heeft gewerkt zal het beamen: Deze persoon bepaalt voor een groot stuk de uitstraling van een bedrijf, maar ook hoe gewaardeerd je je als personeelslid voelt. Eddy was een baas uit de duizend, met veel respect, begrip voor moeilijke situaties en een grote dosis relativeringsvermogen.

We trokken met de collega’s dan ook met lood in de schoenen naar zijn uitvaartdienst. De aula in het uitvaartcentrum bleek te klein voor de vele aanwezigen. Het was een zeer emotionele en persoonlijke dienst, met veel mooie muziek en foto’s van Eddy. Zijn gezin en enkele familieleden vertelden verhalen over Eddy of lieten zelfgekozen teksten voorlezen. Ook Jaak Geurts, met wie hij jarenlang samenwerkte, bracht een eerbetoon. Al die mooie herinneringen lieten uiteraard niemand onberoerd.

De volledige tekst van Jaak Geurts kan je hier lezen.

Het in memoriam-artikel dat vlak na Eddy’s overlijden verscheen lees je hier.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page