top of page

Meer dan 7.000 euro ingezameld dankzij Frit Fret Festijn, busje Neder-Over-Heembeek komt stilaan in


Het gaat goed vooruit in ons Lokaal Dienstencentrum in Neder-Over-Heembeek. Het centrum is een dik jaar geleden gestart met het inzamelen van geld voor een eigen busje. Op dit moment is al meer dan de helft van het benodigde budget ingezameld. Onder meer dankzij het Frit Fret Festijn en een gesponsorde wandeling naar Scherpenheuvel, samen met rolstoelgebruiker Tom.

Afgelopen weekend nam onze centrumleidster Conny Roekens samen met Tom – in zijn rolstoel- deel aan de jaarlijkse wandeling van meer dan 50 km naar Scherpenheuvel, een organisatie van het broederschap Scherpenheuvel. De Biljartclub Neder-Over-Heembeek zorgde ervoor dat het duo per afgelegde kilometer gesponsord werd. "Wij moesten enkel wandelen, ons niks aantrekken van het zoeken naar sponsors. Dat deden de leden van de biljartclub voor ons. Bovendien was het zo mooi om te zien dat ook de andere vijfenveertig wandelaars zich bereidwillig toonden om mij -en elkaar- af te lossen in het duwen van de rolstoel. Een prachtig voorbeeld van solidariteit. En ik was stiekem natuurlijk ook opgelucht, want het was toch wel een lange tocht”, zo lacht Conny. Het exacte sponsorbedrag is nog niet bekend.

Eerder dit jaar, op 10 en 11 maart, organiseerden Conny en haar team samen met de vriendenkring van het Lokaal Dienstencentrum de tweede editie van het Frit Fret Festijn. Zo’n 400 tot 450 personen zakten af naar het centrum om verdeeld over drie momenten frietjes te gaan eten met balletjes in tomatensaus, vol-au-vent, stofvlees, enz. Het startschot van de tweedaagse werd gegeven door niemand minder dan Nicole en Hugo. Conny: “We hadden een leuke tombola opgezet. Toen Nicole en Hugo het startschot gaven, is er iemand op de aanwezige hometrainer beginnen te fietsen. Deze persoon werd regelmatig afgelost. We hadden vijf verenigingen uit de omgeving gevraagd om elk drie mensen af te vaardigen om te fietsen. De bedoeling was dat de wielen van de hometrainer nooit stopten met draaien. De mensen die kwamen eten mochten voor een klein bedrag gokken hoeveel kilometer er aan het eind van het weekend op de teller zou staan.” Wie er het dichtst bijzaten kregen mooie prijzen. Gezamenlijk werd er trouwens 304,59 kilometer afgelegd, de tombola leverde zo’n 1.500 euro op.

In totaal bracht het festijn maar liefst 7.000 euro op. Conny Roekens, centrumleidster: “We zijn de vele bezoekers dankbaar, maar ook de vrijwilligers en zeker ook de leveranciers! Dankzij al deze inspanningen zitten we al over de helft van het aankoopbedrag van ons busje.” Het evenement zal zeker navolging krijgen in 2019.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page