top of page

Collega's Emelgem, Denderleeuw, Dendermonde, Neder Over Heembeek en Halle op pad!

Afgelopen kwartaal gingen een aantal diensten op jaarlijkse trefdag. De collega’s van Halle bezochten de dieren van Pairi Daiza, die van Brussel maakten een mooie fietstocht, Denderleeuw ging de creatieve tour op, Dendermonde maakte er een sportieve dag van en in Emelgem waagden ze zich aan een ganzenspel.

Halle: Beestige trefdag

(verslag door Julie Daelman)

De jaarlijkse trefdag van de dienst Halle, die doorging op donderdag 1 juni, was een ontspannende dag richting Pairi Daiza. Ondanks de voorspelling van zeer goede weer, werden we verrast door enkele stortbuien. Gelukkig konden we na het zien van de panda’s, gorilla’s en witte tijgers even opwarmen in het Aziatisch buffetrestaurant van Pairi Daiza. Heerlijk!!!

Brussel: Een (door omstandigheden) lange fietstocht

(verslag door Conny Roekens)

Wij hadden in Neder Over Heembeek een hele fijne trefdag op 12 juni! Een fietstochtje van maar liefst 55 km. Samen met Liesbeth Demeyer en Brigitte Verbinnen ontdekten we per fiets de nabije en iets verdere buurt! De taxiboot, dewelke ons tot in Vilvoorde moest brengen, voer ons gewoon voorbij! Jammer, maar meteen ook een kans om ons uithoudingsvermogen te testen. Het weer zat heel goed mee. We stonden versteld hoeveel groen er toch nog in onze directe omgeving te bespeuren valt. Tijdens de stop konden we genieten van de bakkunsten van Liesbeth! Heerlijke zelfgemaakte koekjes gaven de nodige energie om verder te zetten. Rond 14u zijn we samen gaan lunchen in het restaurant De Tommenmolen. De GPS van Brigitte bracht ons dan tegen 17u weer in het LDC. Het was Brigitte’s eerste werkdag bij ADO Icarus. Zij had het echt wel getroffen…. Wij kijken samen uit naar de volgende editie!

Denderleeuw: K(l)eileuke dag!

(verslag door Saskia Cieters)

Maandag 18 juni trok het team van Denderleeuw er op uit voor een creatieve trefdag. We trokken naar de Keramiekstudio in Destelbergen voor een workshop potjes draaien. Na een korte uitleg en demonstratie mochten we zelf aan de slag met klei en een draaischijf. Wat simpel leek bij het demonstreren bleek in werkelijkheid toch iets minder makkelijk! Na twee uur en klei tot achter onze oren hadden de meeste collega’s toch een leuk resultaat en enkele mooie zelfgedraaide potjes. Deze gaan nu drogen, bakken, voorzien worden van een kleurtje en nog eens de oven in. Tegen september mogen we onze creaties op de dienst verwachten! Afsluiten deden we met een culinair driegangenmenu bij Buikskerond! Iedereen genoot van de mooi gedresseerde bordjes die de chef op tafel toverde en de smaak moest er niet voor onderdoen. Alle bordjes gingen leeg terug naar de keuken. Kortom, we hadden een k(l)eileuke trefdag met een heel lekkere afsluiter!

Dendermonde: Losse flodders

(verslag door Roshan, Hilde en Annelies)

De trefdag van de dienst Dendermonde stond dit jaar volledig in het teken van samenwerking, proactief denken, zelfbeheersing, teamspirit, actie en reactiesnelheid. Kortom paintball dus. Deze activiteit en gewaagde keuze was het resultaat van een leuke brainstorm onder collega’s (de werkgroep Trefdag: Hilde, Roshan en Annelies) met als opdracht het organiseren van de trefdag. De aftrap van onze trefdag werd dus op 15 mei bij Atrium Mortis Paintball te Lebbeke gegeven. Voor de meesten onder ons was dit een eerste kennismaking met het paintballen. Voor we van start konden gaan werden we wegwijs gemaakt in de leer en de filosofie van paintball en werden de veiligheidsvoorschriften (zeer belangrijk) uitgelegd. Daarna werden we verdeeld in 2 groepen, een rode en een blauwe groep. We hadden de formule “3 uur paintball” gekozen waarbij er telkens enkele spelletjes op verschillende themavelden werden gespeeld. Elk spel was erop gericht om zo snel mogelijk de tegenstander uit te schakelen. Overleg en teamwork maar vooral “goed richten” waren hierbij zeer cruciaal. Soms was het goed raak met blauwe plekken tot gevolg. Deze activiteit heeft bijgevolg bij sommigen nog dagen nagezinderd. Hierna hadden wij gereserveerd in ‘Het huis van Cleophas’ te Sint-Gillis-bij-Dendermonde. Het was een mooie zonnige dag waardoor we buiten in de tuin konden aperitieven. Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om een groepsfoto te maken. Na het aperitief konden wij in het restaurant zelf genieten van een lekker gerecht. Voor de liefhebbers was er ook nog koffie nadien. Het was een gezellig samenzijn en de ideale gelegenheid om met de collega’s bij te praten. Kortom voor herhaling vatbaar.

Emelgem: Ganzenspel

(verslag door Nick Soen)

Op 23 mei trokken we voor de eerste keer met ons team van Emelgem op trefdag. We werden verwacht in Staden op een Ganzenboerderij. Spannend! Met veel vragen trokken we die richting uit. We werden hartelijk ontvangen op een boerderij. Na wat uitleg over het oudste en kleinste ganzenspel werden we in 2 groepen verdeeld. Groep 1 speelde een reuzengroot ganzenspel met al van leuke opdrachten terwijl groep 2 het fruitbomenlabyrint in trok op zoek naar de ontbrekende gans. Wat aanvankelijk eenvoudig leek bleek in realiteit toch niet zo eenvoudig te zijn. Niet alleen de dobbelsteen bepaalde ons lot maar evengoed de aard van de opdrachten. De dieren op de boerderij keken vrolijk toe naar de even vrolijke bende. De weergoden waren ons gunstig gezind en de zon kwam zelfs piepen. Tijdens het aperitief werden de topresultaten overlopen en waagden er zich een deel aan hoger/lager, tafelvoetbal en tapbiljart! Ondertussen keken we nieuwgierig naar hoe de eigenaar zijn pizzaoven buiten begon op te stoken. Niet veel later werden we uitgenodigd om onze eigen pizza te maken met beleg naar keuze … Het rollen van het deeg was een kunstje op zich. Het bakken van de pizza in de buitenoven ontlokte veel verbazing maar de smaak was overheerlijk. De avond werd gezellig afgesloten met een glaasje en een volle maag. Bedankt aan de assistent organisatoren voor de leuke namiddag !

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page