top of page

Hoogdag in Neder Over Heembeek: Nieuw gebouw officieel ingehuldigd

(verslag door centrumverantwoordelijke Conny Roekens)

Het was eindelijk zover! Zaterdag 23 juni werd het nieuwe gebouw LENDRIK ingehuldigd. Niet tegenstaande een belangrijke voetbalmatch op hetzelfde uur werd uitgezonden konden we vaststellen dat de inhuldiging een lokale prioriteit was voor velen. Maar liefst 3 partners zijn in dit nieuw multifunctioneel gebouw gehuisvest. Naast een Nederlandstalige bibliotheek en een gemeenschapscentrum heeft ADO Icarus er een na lang wachten hun nieuwe stek.

Het lokaal dienstencentrum heeft in Neder Over Heembeek een héél belangrijke functie. Het is de centrale ontmoetingsplaats waar mensen uit de buurt elkaar treffen. Waar naast een groot aanbod van activiteiten ook tal van diensten zoals pedicure, sociaal restaurant, adl-ondersteuning, … worden aangeboden. Vooral ouderen, mensen met een beperking maar ook buurtbewoners met zorgvragen kunnen er terecht. Dit alles heeft als doelstelling mensen zolang mogelijk thuis laten wonen. In samenspraak wordt hun zorgondersteuning op maat afgestemd.

ADO Icarus is ook net gestart met een nieuw project, nl. een activiteitencentrum voor mensen met een beperking. Zowel de RTH-werking als de opstart voor ‘wonen met ondersteuning’ voor personen met een beperking worden verder uitgerold. De rode draad doorheen de werking in Neder Over Heembeek is het project ‘BuurtPensioen’ in het kader van Warme Buurtzorg.

Dat men ADO Icarus in Neder Over Heembeek genegen is kon men aan de grote opkomst merken. Net zoals bij de eerste steenlegging was het een feest van jewelste. De zon was van de partij, de partners zorgden samen voor een rijk gevulde dag aan activiteiten voor jong en oud! Prominente aanwezigen zorgden voor interessante speeches. Ook Jan Creemers, onze voorzitter sprak de menigte aan. Een mooie speech, met warme woorden die zoals hijzélf aangaf eigenlijk door onze voormalig directeur Eddy Denayer hadden moeten gebracht worden.

ADO Icarus deelde aan alle aanwezigen zaadjes uit: ‘Jij plant zaadjes in de zielen van mensen – ze groeien, bloeien, verwelken of vergaan! Niet jouw bedoeling maar de voedingsbodem is de beperking van hun bestaan… Bedankt om ons te laten groeien!’

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page