top of page

ADO for life – Alle acties op een rij


Voor het vijfde jaar op rij is ADO Icarus één van de goede doelen tijdens Music for life. Heel wat diensten, personeelsleden, gebruikers en sympathisanten engageren zich om geld in het ADO-laatje te brengen. Een overzicht per dienst.

Algemeen

Een behoorlijk aantal diensten, collega’s, gebruikers en sympathisanten hebben de voorbije weken wafels besteld, die intussen vanuit de centrale zetel aan de regiomanagers bezorgd zijn.

Dendermonde

In Dendermonde zijn ze volop bezig met de voorbereidingen voor een “huiskamerconcert”. Dat zal vermoedelijk eind januari, begin februari 2019 plaatsvinden. De zevenkoppige coverband Diaz, die volgens onze kenners in Dendermonde steengoed is, zal aan een sterk verminderde prijs een optreden komen geven. Een leuk wist-je-datje, de drummer van Diaz (Dominiek) werkt als assistent op onze dienst. Het voorprogramma zal verzorgd worden door een aantal ADL-assistenten (akoestisch met zang). Ook onze chef techniek Luc De Wulf wordt betrokken, hij zal de geluids- en lichtinstallatie leveren. Een mooie samenwerking dus, waar we nu al naar uitkijken. De dienst zal weldra starten met de verkoop van inkom- en steunkaarten en gaat op zoek naar bedrijven die het evenement willen sponsoren.

Diest

De dienst Diest heeft er intussen al een succesvol eetfestijn (met grote tombola) op zitten. Op 6 oktober was het daar ‘full house’!

Emelgem

De dienst Emelgem gaat heerlijke wafeltjes bakken. Een zakje van 5 stuks kost 3 euro. Bestellingen dienen voor 1 december doorgegeven te worden via mail naar adoemelgem@gmail.com. Betalingen kunnen gebeuren op het rekeningnummer BE80 7387 0840 6277 (op naam van Carine Verborgh). Vermeld zeker je naam, dienst en aantal zakjes.

Gingelom

De dienst Gingelom gaat op 9 december haar tentje opslaan op de kerstmarkt van Gingelom. Ze gaan er de lekkere ADO-wafels verkopen.

Halle

- Onze collega’s van Halle gaan net zoals vorig jaar op de lokale markt staan. Ze zullen er kerstrozen, wafels en zelfgemaakte confituur gaan verkopen. De verwachtingen zijn hooggespannen 😉, want vorig jaar verkochten ze de spreekwoordelijke pannen van het dak.

- Een delegatie van de dienst in Halle is op 28 oktober solidair geweest met 11.11.11. Zij namen deel aan de Urban Run in Halle, die volledig rolstoeltoegankelijk was gemaakt. Dat bracht niet meteen geld op voor onze organisatie, maar dankzij een ADO-vlag én de nodige mondigheid wel heel wat visibiliteit. We schopten het zelfs tot in het nieuws (te zien in deze reportage vanaf 57”).

- In mei 2019 staat er opnieuw een huiskamerconcert gepland. Meer info volgt later.

Hasselt

- Op 25 november organiseren Miet Boonen en haar mama Lea voor de tweede keer een pannenkoekenfestijn. Dit vindt plaats in zaal Schimpel, Stevoortsekiezel 119 in Kuringen, van 14u tot 18u. Op voorhand inschrijven is niet nodig. De Sint komt in de loop van de namiddag op bezoek, je kunt er de zelfgemaakte kerstkaarten van Miet kopen alsook Lea’s (in Hasselt wereldberoemde) speculoos. Geraak je er niet maar ben je wel gek van speculoos? Plaats dan je bestelling via het nummer 0476/85 97 89 (kostprijs 6,5 euro voor een pakje van 500 gram, afhalen in Kuringen).

- Herk Sport wilt graag iets doen voor onze organisatie. De voetbalclub gaat daarom een heel weekend lang snoepzakjes verkopen aan de inkom, ten voordele van onze dienst in Hasselt.

- Op 1 december organiseren de collega’s van onze dienst in Hasselt een winterbarbecue. Tussen 17u30 en 21u kun je hiervoor terecht in zaal ontmoetingscentrum H. Kruis , Kruisherenlaan 29, 3500 Hasselt. Er is de keuze tussen vlees, vis en vegetarisch en er zal ook een pasta- en groentebuffet bij zijn. Kostprijs is 16 euro (met twee stukken vlees) of 18 euro (met drie stukken vlees). Voor de kinderen tot 10 jaar is er een kindermenu (met één stuk vlees) voorzien aan 9 euro. Als je je wilt inschrijven kun je best even mailen naar hasselt@ado-icarus.be. Zij bezorgen je dan het inschrijvingsformulier waarop je onder meer je vleeskeuze kunt aanduiden.

Kortrijk

Onze collega’s uit Kortrijk organiseren de actie ‘Kruidig ADO’. Er is keuze tussen 6 verschillende kruiden die verkocht worden aan € 3/zakje of aan € 2,5/zakje vanaf 4 zakjes. Er is keuze uit spaghetti- of kipkruiden, paprika- of currypoeder, zwarte peperbolletjes en himalayazout. Bestellen kan tot 1 december. Als je een bestelformulier wenst kun je mailen naar natalie.delbaere@ado-icarus.be.

Lommel

De dienst Lommel organiseert samen met KWB Eisden-cité een muziekquiz. Die vindt plaats op vrijdag 7 december om 19u30 in zaal Barbara in Eisden-cité. Elk team dient uit vier personen te bestaan. Inschrijven kost 20 euro per team en kan nog tot en met 4 december door te telefoneren naar Ferreri Aurora, op het nummer 0486/98 28 49.

Menen

De collega’s in Menen maken zelf sleutelhangers die ze zullen verkopen t.v.v. ADO Icarus. Er is keuze tussen twee soorten, een letter of een snor. De hangers kosten vier euro. Je kunt ze voor 23 november bestellen via één van de assistenten of door te mailen naar geert.maes@pandora.be. Liefst betalen op voorhand. Dat kan cash of op het rekeningnummer BE11 9793 8032 1948. De sleutelhangers worden ten laatste bezorgd in de week van 17 december.

Zolder

- De collega’s van Zolder verkopen lekkere snoepzakjes (zoet en zuur gemengd). Deze kosten 3 euro en kunnen tot 12 december besteld worden via katrien.abrahams@ado-icarus.be.

- In Zolder denken ze intussen al vooruit want ze zijn van plan om in het voorjaar van 2019 een eetdag te organiseren.

Centrale zetel

- De collega’s van de centrale zetel organiseren op dinsdag 11/12 en donderdag 13/12 een ‘chill for life’. Els van de yogastudio Take A Yoga zal tekens van 12 tot 13u yoga- en relaxatieoefeningen geven op de Corda Campus, in Corda A (eerste verdieping). Afsluiten doen we met een drankje. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kost 15 euro. Schrijf je in via www.ado-icarus.be/chillforlife.

- Tijdens de laatste weken van december zullen er op de Corda Campus op verschillende momenten en op diverse plaatsen wafels verkocht worden. Onze IT-verantwoordelijke Patrick Van Zundert zal de aandacht van de passanten ongetwijfeld weten te trekken met zijn zang en muzikale skills.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page