top of page

Geslaagde trefdagen voor de collega’s van Kortrijk, Menen, Zolder en Hasselt

In het derde kwartaal van het jaar trokken de collega’s van Hasselt bij wijze van teambuilding richting een chocolatier voor een smakelijke workshop. De assistenten van Kortrijk en Menen gingen elk per team spelend de Westhoek verkennen en die van Zolder zochten de natuur op.

Trefdag Kortrijk: Fotozoektocht en oude volksspelen

"Op 4 oktober hadden we opnieuw een reden om er eens op uit te trekken, naar 'Ter Poorte’ in Ledegem, waar we hartelijk verwelkomd werden door onze gastheer Nick Soen. Het zonnetje liet ons niet in de steek daar op het mooie terras, we waren benieuwd naar wat de dag ons brengen zou. Na een inleidende voorstelling over de geschiedenis van Ledegem in WO I werden we in groepjes op pad gestuurd met een hele toffe fotozoektocht. Mét stoorzenders weliswaar.. zonder protocol (ei, pixelpuzzel, zotte fiets)!! Dat was nefast voor onze bloeddruk maar des te fijner was het groepsgevoel en de sfeer. Valsspelen was geen optie onder het alziend oog van Natalie… sssttt!

Aangekomen wachtte ons nog een verrassing: oude volksspelen. Eveneens zonder protocol! Zelfzeker en strijdvaardig als we waren moest dat lukken! En wat dacht je? De nodige luidruchtige afleidingsmanoeuvres misten hun doel niet (é Fabienne 😊) Ambiance en hilariteit alom. Dikke proficiat aan het winnende team Kristien, Linda, Virginie en Ann. Duim omhoog aan de sportieve verliezers.

En het mag gezegd: Speciale aandacht voor Ann Roose die met glinsterende oogjes bij Marleen werd geroepen om een mooi geschenk in ontvangst te nemen, ter ere van haar tien jaar trouwe dienst en inzet bij ADO! (lekkere chocolaatjes hé, knipoogde Marleen) Van harte gefeliciteerd Ann!

’s Avonds mochten we ons buikje rond eten met heerlijke ouderwetse ovenkoek, warme beenham en groentjes. Dank aan de mensen achter de schermen. Als afsluiter trakteerde Nick ons nog een LeFort of een wijntje en een plezant babbeltje. Nick, van ons krijg je tien op tien! Dikke merci!

We kijken al goedlachs uit naar de volgende trefdag. Warme groetjes, het ADO team Kortrijk!"

Trefdag Menen: Spelend de Westhoek verkennen & pensioenfeestje

"Op dinsdag 25 september nodigde Nick (Soen, de adjunct regiomanager, n.v.d.r.) het team van Menen uit in Ledegem voor een zonovergoten trefdag. We werden meteen in groepjes verdeeld. Per groep kregen we twee gekke fietsen, een wegbeschrijving, een spelletje en een ei. Na wat instructies mochten we op pad voor een fotozoektocht waarbij de oorlogsgeschiedenis uit Ledegem en de Westhoek aan bod kwam. Nick wist dan ook heel wat geschiedenisweetjes uit zijn thuisgemeente te vertellen wat het extra boeiend maakte. De bedoeling was om binnen de tijd alle vragen te beantwoorden, de fotozoektocht onderweg op te lossen en het ei zonder breken terug naar onze locatie te brengen. Eén groep dacht hiervoor een goede oplossing te hebben gevonden en verstopte het ei in een bloembak en liet de gekke fietsen ergens achter. Maar helaas voor hen, het werd toch geen overwinning. Ze konden nog wat extra punten sprokkelen bij de volkspelen die we bij aankomst konden spelen, maar ook dat was van geen nut meer. De winnende groep was dan ook een terechte winnaar. De trefdag zouden we afsluiten met een drankje en een hapje maar er was nog een verrassing voor 1 assistent. Filiep zou enkele dagen later op pensioen gaan en wat hij niet wist was dat we zijn gezin, alle assistenten waarmee hij nog had samengewerkt en Alex uitgenodigd hadden. Het was dan ook een grote verrassing voor Filiep toen alle genodigden binnen kwamen. Na een mooie en ludieke speech van Marleen werd er nog veel bij gekletst met een aperitiefje en heerlijke tapasschotels. Het was een zeer geslaagde trefdag en een mooi afscheidsviering van een fijne collega."

Trefdag Zolder: Wandeltocht in de natuur

Een zonovergoten dag op donderdag 13 september, een mooie start van onze jaarlijkse trefdag. Op het programma eerst de nodige afspraken bespreken tijdens de vergadering en dan richting Zolder centrum om een bodempje in de maag te leggen. Energie door middel van een heerlijk frietje in frituur pili-pili. Met peper in het vodje konden we er dan tegenaan want Bart had een heuse wandeling te Bolderberg uitgestippeld. Met de wandelschoenen in de aanslag en een portie goede zin begon het team van Zolder aan de beklimming aan de kluis van Bolderberg. Onderweg werd verteld dat je een steentje moest zoeken en meenemen naar boven, om het aan de kapel zijn nieuwe plaats te geven en een wens te doen. Weinig steentjes op onze beklimming! :-) Maar toch voldoende om ieder een wens te geven wanneer ze hun steentje doneren aan de O.L.-vrouw van Loreto kapel.

Zij is echt een juweeltje op de top van de berg, omhuld door een oord van stilte en een waas van uitnodigend bezinnen. Het lijkt ongerept, toch spreken de talloze steentjes aan het kruis een ander verhaal. Blijkt dat je eigenlijk een steentje van thuis moet meenemen en het moet deponeren aan het kruis van Bolderberg. Symbolisch draag je zo een steentje bij aan de wereldvrede. En in ons geval ook aan een vreedzaam en samenhangend team ;-). In de kapel werd er tijd gemaakt om ook een kaarsje te branden voor mensen die wel wat licht kunnen gebruiken in donkere tijden. Daarna was het samen genieten van het prachtige zicht op de vijvers en het kasteel van Terlaemen. Een fijn gevoel, jij als kleine mens te midden van al die overweldigend mooie natuur!

Na onze afdaling en ondertussen gezellig keuvelen, moesten we toch even rusten. Daarom hebben we als afsluiter van onze sportieve trefdag gekozen voor een drink op het zonnige terras. Dat laatste werd voor een heel stuk omgetoverd tot een stuk ADO-terras. Tafels en stoelen werden verhuisd om gezellig bij mekaaar te kunnen zitten. Dat was fijn, even als team rond een grote tafel zonder dat er agendapunten onder de aandacht gebracht moesten worden. Er werd gesmuld van een lekker biertje of een ijscoupe, anderen kozen dan weer voor een bakje warmte met slagroom.

Deze trefdag was weer succesvol en we wuiven elkaar op de parking uit… tot op het werk! Of juist niet want op de werkvloer zie je de collega’s niet altijd. Een spijtige zaak… maar dank je wel ADO om dan toch jaarlijks een trefdag te voorzien om de banden te versterken.

Trefdag Hasselt: Op bezoek bij de chocolatier

"Op 17 september was hij er weer, onze jaarlijkse trefdag. Dit jaar werden we met z'n allen verwacht bij Chocolatier Visser in Meeuwen. Daar hadden we in de voormiddag onze personeelsvergadering in een aangrenzend zaaltje. Na het theoretisch gedeelte van de dag was het tijd voor actie. Eerst reden we 's middags richting "Frietboetiek", waar de geur van versgebakken frietjes ons tegemoet kwam.😋 Het was een gezellige zaak, vriendelijke mensen maar vooral heel lekkere frietjes. Namiddag reden we terug naar Chocolatier Visser, waar we voorzien werden van schorten en bakkersmutsen. Na een korte rondleiding, waar we mochten proeven van de lekkere pralines, gingen we aan de slag. Twee vriendelijke dames stonden ons bij met raad en daad. We maakten pralines, kleurden prenten in met chocolade, proefden van fruit in de chocolade-fontein en maakten studentenhaver. Kortom, in 2 uur tijd waren we naast super assistenten ook (bijna) volleerde chocolatiers. Met onze mooi verpakte pralines vertrokken tegen 17u huiswaarts met de airco op maximum. Het was weer een zeer geslaagde trefdag met de collega's en regiomanagers. Dikke pluim voor Karen!!!👌"

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page