top of page

Nieuw busje voor collega’s Neder-Over-Heembeek


Ze hebben er heel wat geldinzamelacties voor georganiseerd, maar het resultaat mag er zijn: Een busje voor ons Lokaal Dienstencentrum in Neder-Over-Heembeek! Dat zal ingezet worden om de mindermobiele bezoekers van het centrum en van het activiteitencentrum te vervoeren. Zo krijgen nog meer mensen de kans om deel te nemen aan activiteiten.

Het busje komt er mede dankzij de ‘Vriendenkring ADO Icarus Heembeek’. Deze groep van sympathisanten organiseerde samen met onze centrumverantwoordelijke Conny Roekens heel wat benefietactiviteiten. Ook mochten we via deze weg sponsoring ontvangen. In Neder-Over-Heembeek staat het team van de vriendenkring intussen bekend voor enkele succesvolle top-activiteiten, waarvan er een aantal uitgroeiden tot een ‘jaarlijkse traditie’, zoals het Halloweenontbijt en het Frit fret festijn!

Conny Roekens: “De Lokale Dienstencentra in Brussel zijn ooit opgericht in de strijd tegen de vereenzaming die je vaak ziet in grote steden. Ons doelpubliek zijn enerzijds personen met een beperking, maar ook de senioren in de buurt. Wij organiseren wekelijks activiteiten, hebben een sociaal restaurant waar je tegen een voordelig tarief kunt komen eten, informeren bezoekers over verschillende actuele thema’s, hebben een vrijwilligerswerking waarbij de ene buurtbewoner de andere gaat helpen (BuurtPensioen), enzovoort. Ons centrum in Neder-Over-Heembeek telt intussen enkele honderden bezoekers en wij zijn al heel goed ingeburgerd. Maar het bleef een feit dat sommige mensen moeilijk tot bij ons geraakten. Ook als we op uitstap wilden gaan bleek dit een hele organisatie.”

Het 3de frit fret festijn van 16 en 17 maart leverden maar liefst 470 eters op. Conny Roekens: "Zeven teams (verenigingen en handelaars) stonden samen op 14u op de step. Het gokken naar het aantal stappen was de wedstrijdvraag van de tombola. De grote opkomst hadden we te danken aan de nieuwe volledig aangepaste minibus die te pronken stond op de parking! Het werd een echt buurtfeest."

De eerste ritten zijn gepland vanaf Pasen. Het busje zal ook ingezet worden door en voor het WZC De Overbron.

(Foto's onder: Frit Fret Festijn maart 2019)

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page