top of page

Minister Vandeurzen op bezoek tijdens Dag van de Zorg


Op zondag 17 maart nam ADO Icarus voor de eerste keer deel aan de Dag van de Zorg. Elf van de twaalf vestigingen openden voor het eerst sinds het ontstaan van de organisatie hun deuren voor het brede publiek. Meer dan 550 mensen kwamen ons bezoeken. Onder hen ook een opvallende gast, namelijk Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen. Hij bezocht de dienst in Diest.

Minister Vandeurzen was vergezeld van een uitgebreide delegatie, die bestond uit kabinetsmedewerkers, leden van de organisatie van Dag van de Zorg en van evenementpartner KBC. De minister nam uitgebreid de tijd om te luisteren naar onze visie, aanpak en uitdagingen. Hij ging in dialoog met algemeen directeur Alex Verheyden en voorzitter Jan Creemers. Daarna bezocht de delegatie twee gebruikers, Redgy Decroix en Elisabeth Dekeyzer.

Redgy toonde hen hoe hij dankzij aanpassingen in zijn woning en de nodige domotica en technologieën een aantal van zijn dagelijkse bezigheden kan blijven uitoefenen. Elisabeth vertelde over de goede contacten op de wijk met andere buurtbewoners en over “hoe het bij haar thuis iedere dag opendeur is” 😊. De meeste leden van de delegatie kenden het concept van 24/24u-assistentie nog niet. Ze zeiden onder de indruk te zijn van deze ondersteuningsvorm, onder meer omdat het de gebruikers toelaat om hun eigen dagindeling te bepalen en omdat het een inclusieve samenleving bevordert.

Maar we stelden onze deuren natuurlijk niet alleen open voor de minister. Want behalve ons Lokaal

Dienstencentrum in Neder-Over-Heembeek (waar op dat moment het jaarlijks Frit Fret Festijn bezig was, klik hier voor meer info) deden alle elf de diensten mee. In totaal mochten zij meer dan 550 bezoekers verwelkomen. Alle bezoekers kregen uitleg over onze organisatie en het ondersteuningsaanbod. Ze kregen een rondleiding en bezochten een aantal gebruikers. Zowel de regiomanagers als assistenten lieten ons weten aangenaam verrast te zijn over het enthousiasme en de oprechte interesse van de bezoekers. Kortom, een geslaagde eerste deelname.

Naar aanleiding van de Dag van de Zorg lieten we ook een nieuw filmpje maken over ons aanbod. Dit vind je terug op onze homepage.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page