top of page

Music for life: 15.760 euro ingezameld voor ADO Icarus


Het is alweer even geleden maar toch informeren we jullie graag nog even over de mooie inzamelacties die jullie voor ADO Icarus organiseerden. Alles samen brachten de acties voor Music for Life 15.760 euro op!

Hieronder een overzicht van de activiteiten. Een dikke MERCI aan iedereen die zich inzette!!!

- De dienst van Hasselt organiseerde een winterbarbecue. Deze bracht 788,34 euro op. Nog in Hasselt zette gebruikster Miet Boonen opnieuw een pannenkoekenslag op, die samen met haar zelfgemaakte wenskaarten goed was voor 765 euro. Bovendien verkochten Miet en haar mama Lea ook weer hun beroemde speculoos, die 763 euro opbracht.

- De collega’s van Diest organiseerden een eetdag. Deze bracht maar liefst 3.448,45 euro in het laatje.

- De marktverkoop in Halle, waarbij de collega’s op de zaterdagmarkt kerstrozen, zelfgemaakte confituur en wafels aan de man brachten, is goed voor een opbrengst van 2.000 euro.

- De verkoop van wafels liep ook elders weer gesmeerd. Dankzij onder meer de verkoopskills van de collega’s van de centrale zetel in Hasselt werden alle dozen verkocht, goed voor 1.565 euro winst.

- De snoepfanaten in de buurt van Zolder hadden geluk: onze collega’s van de dienst daar gingen op pad met lekkere snoepzakjes. Een succesvolle actie die 1.365 euro opbracht. En meer recent, op 22 maart 2019, organiseerden ze nog een Italiaanse pasta-avond. De opbrengstenmeter steeg daar tot 486,52 euro.

- In Emelgem kregen de lokale bakkers concurrentie van ons ADO-bakteam. De verkoop van zelfgemaakte wafeltjes was goed voor maar liefst 1.083,22 euro.

- In Kortrijk verkochten ze zakjes met diverse kruiden, hetgeen 630 euro opleverde. Bovendien organiseerde de vzw Krav Maga Trainingscentrum (met een tiental centra in Vlaanderen) twee workshops (rond vechtsportdisciplines en vuurwapens). Deze brachten samen 600 euro op. Met dank aan onze collega Sandra uit Kortrijk om dit te bewerkstelligen.

- In Lommel werden we gekozen als goed doel voor de Muziekquiz van de KWB Eisden Cité. Op die manier werd er 955 euro ingezameld. Ook is er een plaatselijk Kerstconcert georganiseerd voor het goede doel, hetgeen 751,6 euro opbracht. Een bijzondere dankjewel gaat bij deze twee acties uit naar collega Aurora.

- In Menen maakten ze zelf sleutelhangers, die onder meer op marktjes over de toonbank gingen. Dit bracht 370 euro op.

- In Gingelom vatten ze post op de plaatselijke kerstmarkt, met onder meer wafels en zelfgemaakte spulletjes. Dit bracht 195,80 euro op.

- In Dendermonde ten slotte hielden ze op 9 maart een benefietavond. De opbrengst hiervan is nog niet bekend, omdat de onkosten nog niet volledig in kaart gebracht zijn. Een verslag lees je hier.

Het geld zal door iedere dienst gebruikt worden voor zaken en activiteiten die een meerwaarde betekenen voor zowel gebruikers als assistenten. Een voorbeeld hiervan is de nieuwjaarsactie in Lommel. De assistenten brachten ontbijtjes naar de gebruikers en konden zelf genieten van een nieuwjaarsdrink.

Ook de vrijwilligerswerking die op poten gezet is in Halle en Lommel is een mooi voorbeeld. Hierover lees je meer via deze link.

(foto boven: marktverkoop Halle)

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page