top of page

CERA schenkt 1.778 euro voor aankoop boeken en beamers


De Lokale Adviesraden van Cera Kortrijk en Cera Pajottenland hebben recent twee van onze lokale projecten gesteund. In totaal mochten we 1.778 euro ontvangen, waarvan 1.300 euro voor onze dienst in Kortrijk en 478 euro voor onze dienst in Halle.

Met het geld hebben we een belangrijk deel van twee projecten kunnen financieren. Ten eerste hebben we voor onze dienst in Halle didactisch materiaal aangekocht. Het gaat om een resem boeken rond beperkingen, autisme, dementie, oplossingsgericht werken, enz. De vraag naar dit materiaal kwam van de RTH-begeleiders. RTH staat voor Rechtstreeks Toegankelijke Hulp. Deze collega’s hebben dagelijks gesprekken met cliënten rond 1001 verschillende thema’s in de psycho-sociale sfeer (alledaagse problemen, opvoeding, huishouden, financiën, …). Het gaat om cliënten met een (vermoeden van) beperking -zowel licht mentaal als lichamelijk- die geen budget ontvangen van het VAPH. Een zeer brede doelgroep dus, waarbij onze begeleiders zich zo goed mogelijk willen informeren over hun problematieken en allerlei soorten mogelijke gespreksvormen.

Voorts hebben we voor onze diensten in Kortrijk en Menen geïnvesteerd in mini-beamers, draagbare projectieschermen en draadloze muizen. Deze zullen dienen om onze organisatie nog beter voor te stellen aan geïnteresseerden. Het gaat onder meer om serviceclubs (sponsoring), scholen en andere organisaties. Een deel van die aankoop is gefinancierd door Cera Kortrijk.

OVER CERA

De naam Cera zal misschien een belletje laten rinkelen. Veel mensen kennen de organisatie van toen het naast een coöperatieve spaarkas ook nog een bank was. Wat betreft de bankactiviteiten gingen ze eind jaren ’90 samen met onder meer de Kredietbank en richtten ze KBC op. De coöperatie, een andere belangrijke tak van Cera, bestaat nog steeds en telt zo’n 400.000 vennoten. Deze vennoten investeren samen in onze samenleving; hun doel is om economische en maatschappelijke meerwaarde te creëren. Wij zijn verheugd dat ze onze organisatie op hun manier helpen uitbouwen.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page