top of page

“Welke informatie is privé, welke niet?”


Er is de laatste jaren heel wat te doen rond privacy. Het in voege treden van de GDPR-wetgeving maakt dat de privacy van ons allemaal nog beter gegarandeerd moet blijven. Ook bij ADO Icarus zijn we veel bezig met privacy, aangezien het al jarenlang één van onze kernwaardes is. Maar wat mag nu eigenlijk op de werkvloer, en wat niet?

Voor een antwoord op die vragen organiseerden we in april een vorming voor de assistenten in Menen en Izegem. De vorming was in handen van Emi Lindelauf en Rita Bemelmans, twee professionals op gebied van onder meer bemiddeling. Hoe zorg je ervoor dat je zorgvuldig omspringt met de privacy van gebruikers, maar ook van collega’s en van jezelf? Rita en Emy brachten een breed kader en lieten voldoende ruimte voor concrete vragen van de assistenten. En die waren er.

De assistenten gaven achteraf aan het een heel boeiende vorming te vinden. Er wordt nu gekeken om de vorming uit te breiden naar de andere diensten.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page