top of page

Lokaal Dienstencentrum ADO Icarus op televisie


Op woensdag 20 november was ons Lokaal Dienstencentrum in Neder-Over-Heembeek te zien op Canvas.

Eenzaamheid is een van de grote, maar vaak verborgen problemen van onze tijd. Xavier Taveirne maakte, in het programma ‘Eenzaam’ op Canvas, het taboe bespreekbaar in een reeks portretten van eenzame mensen uit alle generaties, van jongeren tot bejaarden.

4 GENERATIES, 4 KEER EENZAAM

In de vierde aflevering kwam het portret van José Elsemans in beeld. Zij is 84 jaar en woont in haar eigen flatje in Brussel. 1 op de 3 senioren voelen zich vaak eenzaam. Dat is ook bij José het geval, nadat ze haar mama en ook haar zus verloor.

“Pas als je niemand meer hebt, weet je wat eenzaam zijn betekent.” - José

Op aanraden van een buurvrouw wilde José mensen blijven ontmoeten. Ze kwam op een dag naar ons Lokaal Dienstencentrum in Brussel en ze komt nu nog steeds. Hier eet ze tweemaal per week een warme maaltijd, doet ze mee aan activiteiten en heeft ze gezelschap van anderen.

“Ik zou het niet meer kunnen missen.” - José

Wilt u graag meer info over ons Lokaal Dienstencentrum in Neder-Over-Heembeek? Ga naar www.ado-icarus.be/senioren

Heb jij deze aflevering gemist of wil je hem nogmaals bekijken? Je vindt de aflevering hier.

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page