top of page

Nationale Naaiactie in ons LDC


In maart 2020 gebeurde er iets geheel onverwacht. De ziekte COVID-19 verspreidde zich en onderbrak ons gewone leven. Samen met ongeveer de rest van de wereld ging België in lockdown en zo moest ook ons Lokaal Dienstencentrum sluiten.

De vrijwilligers van het lokaal dienstencentrum konden echter niet stil blijven zitten tijdens deze periode. Al snel was er nood aan mondmaskers voor de assistenten van ADO Icarus. Enkele vrijwilligsters begonnen dag en nacht te naaien. Even later kwam er een oproep aan heel het land om mee te doen aan de Nationale Naaiactie, de grootste Belgische mondmaskeractie ooit. Er werden volop stoffen verzameld en mondmaskers genaaid. Voor familie, voor vrienden, voor buurtbewoners en voor andere organisaties staken wij onze handen uit de mouwen.

StartFragment

Op 13 maart was ons LDC in enkele uren tijd in een distributiecentrum veranderd. Mondmaskers werden er genaaid, verzameld en uitgedeeld. Naast onze deelname aan de Nationale Naaiactie werden er allerlei bijkomende initiatieven opgestart. Er werden spelletjesboekjes verdeeld onder de buurtbewoners om de verveling tegen te gaan. Ons sociaal restaurant werd bovendien omgetoverd tot een dienst voor het brengen van maaltijden aan huis. Er werd verse soep gemaakt, maaltijden werden verdeeld in doosjes en er werd zelfs gezorgd voor desserts.

Met de steun van onze 30 vrijwilligers werd er eveneens een belplan opgesteld. Wekelijks bellen onze vrijwilligers naar enkele ouderen in de buurt.

Bovendien werden er boodschappentandems gevormd. Huh, wat is een boodschappentandem? Wel, bij elke oproep van een oudere buurtbewoner of andere zorgvrager voor boodschappen, zochten wij een gezin om gedurende heel de crisis voor diegene mee boodschappen te doen op momenten dat ze voor hun eigen gezin naar de winkel gingen. Er zijn op dit moment zelfs nog 27 tandems actief!

Vervolgens werden er ook anti-heimwee snoepjes verdeeld onder de bezoekers want één ding weten we: wij hebben heimwee gehad naar alle bezoekers van ons LDC!

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page