top of page

ADO Icarus Menen blaast 10 kaarsjes uit


Onze dienst in Menen blies in 2020 10 kaarsjes uit. We nemen je even mee doorheen de afgelopen jaren.


19 jaar geleden al werd ADO Icarus gecontacteerd door de schepen van Huisvestiging van Menen om er een ADL-cluster op te starten, zodat andersvaliden ook zelfstandig zouden kunnen wonen, met hulp van begeleiders.


De 24/24u-permanentiecluster in Menen kwam tot stand dankzij de nauwe samenwerking met sociale huisvestingsmaatschappij “Ons Dorp” en het Toegankelijkheidsbureau. Bouwmaatschappij “Ons Dorp” was namelijk bereid een aantal van haar woningen te laten ombouwen. Verder moest er ook een ADL-centrale ingericht worden voor de assistenten.


Het duurde een hele tijd voor er voldoende huurwoningen vrijkwamen. Na goedkeuring van het project en toezegging van de subsidiëring, kon architect Regi Bouciqué aan de slag.


Op 1 februari 2008 startten we met de verbouwingswerken. In afwachting van de voltooiing ervan startten we in het najaar met het ondersteunen van een aantal kandidaat-gebruikers in hun thuissituatie. Begin januari 2009 namen we de eerste drie appartementen en het ADL-centrum aan de Hogeweg in gebruik, en startten we de 24/24u-permanentie op.


Op 1 juni 2009 kwamen er nog vijf gebruikers bij en begin 2010 werden de laatste woningen van de dienst in Menen afgewerkt.

Nu, 10 jaar later, zijn er een tiental budgethouders die bij ons hun thuis gevonden hebben en elke dag kunnen rekenen op onze 24/24u-assistentie. Door COVID-19 kon ons 10-jarig bestaan niet uitgebreid gevierd worden, maar dat wil niet zeggen dat we er minder trots op zijn!


Op dit moment hebben we nog een open plaats in onze dienst in Menen. Ben jij een persoon met een lichamelijke beperking en wil je graag zelfstandig wonen? Dan ben je meer dan welkom om samen met ons de volgende 10 jaar geschiedenis te schrijven! Neem een kijkje op www.ado-icarus/woningaanbod.

Tags:

In de kijker
Recente berichten
Archief
Zoeken op trefwoord
 
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page