top of page

Wat doen wij?

 

Wij geloven dat mensen met een lichamelijke beperking alle ondersteuning moeten krijgen die nodig is om een zo normaal mogelijk en actief leven te kunnen leiden. Uiteraard hangt er heel veel af van de diensten en hulpmiddelen waarvan zij gebruik kunnen maken. Wij bieden verschillende ondersteuningsvormen aan, die op een eenvoudige manier kunnen gecombineerd worden. Samen met iedere individuele gebruiker stippelen we een ondersteuningsplan uit, dat voldoet aan zijn specifieke wensen en noden. 

 

Onze hoofdactiviteit is het aanbieden van de mogelijkheid om, ondanks ernstige lichamelijke beperkingen, zelfstandig te wonen.

Wil je met je PVB een persoonlijke assistent inschakelen, dan kan dit bij ons op twee verschillende manieren.

Personen met een beperking of zorgnood kunnen via een erkende organisatie vrijwilligers inschakelen om hen te ondersteunen.

ADO Icarus helpt senioren met alarmassistentie. Een simpele druk op een knop en onze assistenten komen ter plaatse.

 

Mensen met een lichamelijke of licht mentale beperking kunnen bij ons terecht voor individuele gesprekken over verschillende thema's.

Als je hulp nodig hebt bij het plannen van de dag, het organiseren van het huishouden, ... dan kan je daarbij ondersteuning krijgen.

In Neder-Over-Heembeek hebben we een lokaal dienstencentrum waar zowel personen met een beperking als senioren terechtkunnen.

bottom of page