top of page

Wie zijn wij?

 

 

Wij zijn een vereniging die zich inzet voor mensen met een ernstige lichamelijke beperking. Die beperking kan opgelopen zijn tijdens een ongeval, als gevolg van een medische aandoening, bij geboorte, noem maar op. Wij maken geen onderscheid.

 

Onze organisatie is ontstaan in 1991, in Zolder (Belgisch Limburg). Een aantal lotgenoten met een fysieke handicap hebben zich toen verenigd omdat ze het niet eens waren met hoe het plaatselijk OCMW hen behandelde. Het OCMW van Heusden-Zolder beheerde in die tijd de eerste dienst voor zelfstandig wonen in Vlaanderen (Wat zo'n dienst doet ontdek je hier). Maar dat liep niet van een leien dakje. De gebruikers wilden in de eerste plaats meer inspraak, het ging tenslotte om hun leven. Omdat ze geen gehoor kregen kwamen ze in opstand. Ze slaagden erin om de dienstverlening van het OCMW over te nemen. ADO Icarus was een feit!

 

Intussen is onze vereniging uitgegroeid tot de grootste in haar soort. Wij bieden zo'n 150 mensen met een beperking 24 uur op 24 en 7 dagen per week ondersteuning aan in onze elf centra voor zelfstandig leven, die verspreid liggen over heel Vlaanderen. Bovendien helpen we een 35-tal mensen via ondersteuning op afspraak. 

 

Wij stellen zo'n 300 mensen te werk.

 

 Krantenartikel uit 1991

 

<< Ga terug naar 'Over ons'

 

 

 

 

 

 

bottom of page