24/24u-permanentie 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24/24u-permanentie uitgelegd in minder dan drie minuten.

 

Onze hoofdactiviteit is het aanbieden van de mogelijkheid om, ondanks ernstige lichamelijke beperkingen, zelfstandig te wonen, eventueel met een eigen gezin. Dat doen we via onze 24/24u-permanentie, een vorm van intensieve woonondersteuning. Mensen die gebruik maken van onze 24/24u-permanentie beschikken over een volledig aangepaste woning. Voor de aankoop en installatie van specifieke hulpmiddelen voor de woning kan de gebruiker (ook wel budgethouder genoemd) een tussenkomst aanvragen bij het VAPH. Zo’n hulpmiddelen vergroten de zelfstandigheid van de gebruiker.

 

Al onze aangepaste huizen en appartementen liggen bovendien in een cluster van twaalf tot vijftien woningen verspreid in een gewone woonwijk. In de wijk ligt ook telkens eens centrum van onze vzw. In dit centrum zijn permanent assistenten ter beschikking. Alle woningen liggen op maximum vijfhonderd meter afstand van het centrum. De gebruikers kunnen permanent, dag en nacht, een assistent oproepen wanneer zij ondersteuning nodig hebben. Ze maken daarvoor gebruik van een draagbaar oproepsysteem. De ondersteuning varieert van het assisteren bij het eten tot persoonlijke verzorging en toiletbezoek. De gebruikers bepalen zelf hoe deze hulp gegeven wordt en op welk moment. Dit type van ondersteuning wordt ook wel 'ADL-assistentie' genoemd, waarbij ADL staat voor 'Activiteiten van het Dagelijkse Leven'.

 

Op dit moment beschikt ADO Icarus in Vlaanderen over elf diensten die 24/24u-permanentie aanbieden, met telkens een centrum en een aantal aangepaste woningen. Wij hebben diensten in de volgende steden en gemeenten:

(Klik op de plaatsnaam voor meer details)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boven: assistentie bij persoonlijke verzorging. Midden: assistentie bij het aankleden.

Onder: assistentie bij het naar bed gaan.